Udruga IKS provela projekt „Centar za mlade“ Udruga IKS provela projekt „Centar za mlade“
PETRINJA – Tijekom mjeseca lipnja i srpnja Udruga IKS provodila je projekt „Centar za mlade“ koji je bio sufinanciran od strane Sisačko-moslavačke županije. Cilj... Udruga IKS provela projekt „Centar za mlade“

PETRINJA – Tijekom mjeseca lipnja i srpnja Udruga IKS provodila je projekt „Centar za mlade“ koji je bio sufinanciran od strane Sisačko-moslavačke županije. Cilj projekta je bio uspostaviti prostor kojeg su mladi mogli koristiti za druženje, učenje, organizaciju radionica ili aktivnosti.

„Udruga IKS okuplja veliki broj mladih osoba te prepoznajemo potrebu da se mladima osigura prostor u kojem se mogu osjećati ugodno te se družiti i raditi na osobnom razvoju. Iako kroz ovaj projekt nismo bili u mogućnosti u potpunosti opremiti prostor, ipak smo mladima tijekom trajanja projekta osigurali zabavne i edukativne aktivnosti“, ističu iz Udruge IKS.

Centar za mlade nudio je usluge Volonterskog centra Petrinja gdje su se mladi mogli uključiti u volonterske programe koji se održavaju u Domu za starije i nemoćne te Domu za psihički bolesne odrasle osobe. Tijekom lipnja održavali su se sastanci neformalne grupe mladih “Aktivci”, a najuspješnija aktivnost Centra bio je “Socijala ljetni festival” koji se održao krajem lipnja s velikim brojem sudionika.

“Socijala ljetni festival” imao je za cilj ponuditi mladima zabavne aktivnosti tijekom vrućih ljetnih dana, pa su se tako u rasporedu našle radionice yoge, meditacije, poezije, promocije zdravog načina života i veganske prehrane te nezaobilaznih nastupa glazbenika i DJ-a tijekom večeri.

„Veoma smo ponosni na uspjeh ovog projekta te veliki broj sudionika, iako je projekt završio s krajem srpnja, Udruga IKS će i dalje raditi na ponudi aktivnosti za mlade, s ciljem njihovog razvoja i dobrobiti za cijelu zajednicu“, zaključuju iz Udruge IKS.

Izvor: Udruga IKS, Foto:Arhiva

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.