Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
umirovljeniciradionica19

Umirovljenici na radionici učili kako oslikati staklo ili izraditi nakit

PETRINJA – Gradska udruga umirovljenika Petrinja održala je u Velikoj učionici petrinjskog Hrvatskog doma radionicu oslikavanja stakla i ostalih predmeta kao i radionicu izrade nakita. Predsjednica Gradske udruge umirovljenika Petrinja Rezika Krolo izrazila je zadovoljstvo ovim radionicama.

„S obzirom da je zimsko vrijeme i da je dosta ljudi bolesno, očekivala sam da će biti i manje ljudi, ali obzirom je ovo prva radionica i kraj je godine, zadovoljna sam“, rekla je Krolo i dodaje kako su navedene radionice održane u sklopu njihovog godišnjeg programa.

„Članica Udruge Mirjana Modrovčić je izrađivala nakit, a ja sam oslikavala stakla, magnetiće, prigodne sitnice za božićne darove, kuhače, vazice. Za ovakve stvari treba mirna te sigurna ruka, dobro oko i naravno strpljenje te dobra volja“, dodaje Krolo i ističe kako su polaznici zadovoljnim ovom radionicom jer su pažljivo pratili način oslikavanja stakla i izradu nakita.

„Mislim da smo možda malo promašili, obzirom da je kraj godine, pa nam je sve stisnuto, pa smo napravili dvije radionice. Vidim da je bolje napraviti dvije odvojene radionice, da jednom bude izrada nakita, a drugi puta da bude oslikavanje, tako da se polaznici mogu posvetiti jednom načinu rada, a onda drugom“, ističe Krolo te dodaje kako ovim radionicama žele ispuniti vrijeme umirovljenicima. Stoga je pozvala umirovljenike da im se priključe u Udrugu i da se odazovu na radionice.

Krolo na kraju najavljuje i sljedeće radionice koje će Gradska udruga umirovljenika organizirati u Hrvatskom domu, a radionice će biti održane tijekom sljedeće godine. Prva takva bit će održana uoči Uskrsa kada će biti održana radionica ukrašavanja pisanica.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X