Umjesto danas, zaprašivanje komaraca na petrinjskom području u petak 16.kolovoza Umjesto danas, zaprašivanje komaraca na petrinjskom području u petak 16.kolovoza
PETRINJA – Stručne ekipe tvrtke “Eko deratizacija” iz Zagreba zbog vremenskih neprilika odgodili su za danas predviđeni tretman zaprašivanja komaraca na potezu prema Zagrebu,... Umjesto danas, zaprašivanje komaraca na petrinjskom području u petak 16.kolovoza

PETRINJA – Stručne ekipe tvrtke “Eko deratizacija” iz Zagreba zbog vremenskih neprilika odgodili su za danas predviđeni tretman zaprašivanja komaraca na potezu prema Zagrebu, od mosta za Brest Pokupski, te prema zapadu iza stadiona Mladost, otprilike 500 metara prema bolnici i Vili Gavrilović te vikend naselje Vir u Nebojanu. Novi termin zaprašivanja komaraca na tom području je u petak 16.kolovoza od 5 do 7 sati ujutro.

Uništavanje komaraca provesti će se hladnim zamagljivanjem  s vozila u kretanju insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima koji nisu opasni za ljude ili toplokrvne životinje, ali bi kod osjetljivih osoba mogli izazvati iritaciju dišnih putova.

Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanje te da ukoliko na obuhvaćenom području drže košnice s pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan uništavanja komaraca u vremenu  od  4:00 – 10:00 sati.

U slučaju loših vremenskih prilika u planiranom terminu, akcija suzbijanja krilatica odgoditi će se do prvog sljedećeg povoljnog termina.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.