Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
pruzimirukuuosismz

UOSI Sisačko-moslavačke županije i Srednja škola Petrinja u projektu #pružimiruku

PETRINJA – Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije započela je s još jednim projektom pod nazivom #pružimiruku u partnerstvu sa Srednjom školom Petrinja. Projekt je prijavljen na Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2019. godinu, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ukupna vrijednost projekta je 65.000,00 kuna.

Cilj projekta je poticati mlade na aktivno sudjelovanje u zajednici kroz organiziranje aktivnosti slobodnog vremena za mlade s teškoćama radi poticanja inkluzije, socijalizacije i međuvršnjačkog druženja.

„Kroz dugogodišnji rad s mladima s teškoćama i njihovim roditeljima/skrbnicima, utvrdili smo da zbog velikih izazova s kojima se nose, mladi s teškoćama u razvoju nisu integrirani u zajednicu, nisu ravnopravni članovi našeg društva te im najviše nedostaje svakodnevni život u kojem uživaju njihovi vršnjaci koji se ne nose s takvim vrstama teškoća. U suradnji s dugogodišnjim partnerom i velikim prijateljem Udruge, Srednjom školom Petrinja, 20 mladih srednjoškolaca dobrovoljno se priključilo projektnim aktivnostima! 20 mladih volontera u narednih će 6 mjeseci svojim vršnjacima s teškoćama u razvoju organizirati različite kreativne, sportske, kulturne aktivnosti te one najslađe, aktivnosti slobodnog vremena, kao što je šetnja ili jednostavno razgovor uz sok i sladoled“, ističu iz Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Ciljevi projekta su : inkluzija mladih s teškoćama u razvoju u svrsi poticanja cjelokupnog psihosocijalnog razvoja; poticanje ravnopravnosti i uključenosti mladih s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici; poticanje mladih bez teškoća na aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici;  osvješćivanje mladih bez teškoća o položaju mladih s teškoćama u društvu; razvoj empatije, tolerancije i solidarnosti mladih bez teškoća te poticanje osjećaja korisnosti u društvu; kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih s teškoćama u razvoju i njihovih vršnjaka bez teškoća;  deinstitucionalizacija.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X