Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
kamionskipromet

Upute za vozače teretnih vozila, a odnose se na utovar/istovar ili provođenje karantene/samoizolacije

Obzirom na česte upite prijevoznika vezano uz vozače teretnih vozila, a odnose se na utovar/istovar ili provođenje karantene/samoizolacije, iz Stožera za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije objavili su najnovije postupke vezano za ovaj problem.

Vozači teretnih vozila, neovisno o državljanstvu, će odvoziti robu na mjesta isporuke i bez izlaska iz kabine od strane drugih radnika roba će biti istovarena, a potom vozači odlaze u karantenu koja će im biti osigurana u svim županijama u objektima gdje će prespavati.

Trgovačka društva /obrti koji imaju mogućnost većeg kapaciteta za smještaj svojih vozača u karantenu/samoizolaciju, mogu zatražiti formiranje istih unutar svojih poslovnih prostora od županijskih stožera civilne zaštite.

Ako vozač teretnog vozila ode u samoizolaciju u privatnu lokaciju (kod kuće), mora se strogo pridržavati propisanih mjera i ne smije izlaziti iz samoizolacije (14 dana) te u navedenom razdoblju ne smije obavljati poslove prijevoza za svog poslodavca (uz obavezan status bolovanja). Ako vozač teretnog vozila ode u karantenu /samoizolaciju u organizaciji trgovačkih društva/obrta može biti pozvan i upućen na rad od strane svog poslodavca (ne otvara bolovanje).

„Uvijek je dobro da uvijete karantenskog smještaja pregledaju djelatnici Zavoda za javno zdravstvo, napišu mišljenje kao preporuke i postupke koji se trebaju provoditi“, dodaju iz Stožera za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X