Uručene diplome polaznicima Škole klizanja Uručene diplome polaznicima Škole klizanja
PETRINJA – Polaznicima besplatne Škole klizanja koju su na “Petrinjskom klizalištu” (na Gradskom rukometnom stadionu) od 27. prosinca prošle... Uručene diplome polaznicima Škole klizanja

[g-carousel gid=”49744″ img_max_w=”150″ height=”100″ h_type=”%”]

PETRINJA – Polaznicima besplatne Škole klizanja koju su na “Petrinjskom klizalištu” (na Gradskom rukometnom stadionu) od 27. prosinca prošle do 5. siječnja ove godine organizirale Poslovne zone Petrinja, ove subote su, za uspješno svladane klizačke vještine, svečano uručene diplome.

Školu klizanja ove su sezone pohađala 64 mališana. Uoči same podjele diploma, uz svesrdnu podršku trenera te roditelja, baka i djedova u publici, ponosno su demonstrirali što su naučili: od sigurnog padanja na ledu i dizanja, preko klizanja do štafetne „slalom“vožnje uz zaobilaženje prepreka i igara s lopticama.

„Poslovne zone Petrinja te Klizalište u Petrinji i ove godine su za naše najmlađe i za početnike klizanja organizirali školu, odnosno tečaj klizanja. Trajao je od 27. prosinca 2018. do 5. siječnja 2019. godine. Ukupno su školu klizanja pohađala 64 polaznika koji su bili podijeljeni u dvije grupe. S njima su ove godine radili naši mladi koji nisu profesionalni treneri, nego mladi ljudi koji zaista dobro kližu, koje mi poznamo i zato smo bili sigurni da možemo prepustiti djecu u njihove ruke. Danas, na kraju obuke imamo i dodjelu diplomu za naše polaznike“, rekla je Jasmina Robinić, direktorica Poslovnih zona Petrinja koje i ove godine skrbe o Klizalištu.

Zajedno s direktoricom Poslovnih zona, diplome je polaznicima uručila zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje, Viktorija Kaleb.

„Sa zadovoljstvom mogu reći da smo i ove godine uspjeli animirati jako puno djece koja su prošla školu klizanja koja je trajala tjedan dana. Prije same dodjele diploma pokazali su što znaju, što su naučili – kako na ledu pasti, ali i kako ustati i klizati, voziti slalom, vježbe slaloma s lopticama i neke osnove pokrete, što je stvarno puno za tjedan dana i sasvim dobra podloga za vrlo dobrog klizača. Recimo, kroz dvije – tri godine oni će vjerojatno biti, ne svjetski klizači, ali će biti pristojni klizači, toliko da mogu uživati u zimskim radostima. Divno je da djeca, unatoč svemu, situaciji kakva je teška u zemlji, vrlo povoljno mogu dobro i kvalitetno iskoristiti svoje slobodno vrijeme“, rekla je Kaleb pozvavši djecu i njihove roditelje da još do kraja sljedećeg tjedna iskoriste priliku i uživaju u klizanju.

Među ponosnim vlasnicima klizačkih diploma bili su ove subote i Melani i Mislav. Oni su nam otkrili je li teško naučiti klizati.

„Pa nije baš tak’ jako teško. Na početku ti je teško, ali kada sve više i više vježbaš, onda ti je puno lakše. Tjedan dana mi je trebalo da naučim klizati. Počela sam klizati na jednom rođendanu, ali sam svejedno padala. Sad kližem sama bez problema“, ispričala je Melani.

„Ja znam rolati, pa mi je to tako ostalo i kod klizanja. Da, definitivno je lakše naučiti klizati kad znaš rolati, jer kad staneš na led već znaš kak’ sve treba kontrolirati. Kad sam prije tjedan dana prvi put stao na led, nisam „osjećao“ noge, ali kad smo krenuli, ušao sam u to. Sad već kližem dobro“, kaže Mislav.

Znači, naučiti klizati nije teško? „Ovisi, kako kome!“, dodao je Mislav prije nego se otisnuo od ograde i odjurio klizati dalje.

Petrinjsko klizalište koje na Gradskom rukometnom stadionu već petu godinu ugošćuje ljubitelje klizanja i predstavlja dodatni sadržaj za djecu tijekom zimskih praznika, ove je godine počelo s radom 6. prosinca. Sezona klizanja trajat će još sljedeći tjedan, a završava u subotu, 19. siječnja.

„Možemo reći da još tjedan dana otprilike traje klizanje u Petrinji, tako da tko god nije proklizao, neka dođe ili tko je već bio, neka nam se ponovno vrati. Ovim putem mogu za iduću subotu, 19. siječnja u poslijepodnevnim satima, najaviti jednu predstavu na ledu. To je zapravo jedna bajka na ledu, tako da već sad pozivam da nam se svi pridružite da zajedno zatvorimo ovu sezonu klizanja“, poručila je direktorica Poslovnih zona, Jasmina Robinić, napomenuvši kako će na vrijeme obavijestiti o točnom terminu ove subotnje predstave na ledu.

Klizanje se i u posljednjem tjednu nastavlja u uobičajenim terminima od 10 do 12, od 13 do 15, od 16 do 18 te od 19 do 21 sat. Cijene ulaznica su 5 kuna za djecu te 10 kuna za odrasle. Najam klizaljki košta 10 kuna.

[g-carousel gid=”49746″ img_max_w=”150″ height=”100″ h_type=”%”]

 

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.