Uskoro MetalFest Uskoro MetalFest
SISAK – Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Metalurškim fakultetom, Gradskim muzejom Sisak i Konzervatorskim odjelom u Sisku Ministarstva kulture organizira „Sisak MetalFest“. Bit će... Uskoro MetalFest

SISAK – Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Metalurškim fakultetom, Gradskim muzejom Sisak i Konzervatorskim odjelom u Sisku Ministarstva kulture organizira „Sisak MetalFest“. Bit će otvoren u ponedjeljak u prostorijama Metalurškog fakulteta.

 Organizacija Sisak MetalFesta jedna je od aktivnosti projekta „Nova industrijska kultura u Središnjoj Europi – InduCult 2.0“ financiranog sredstvima programa Interreg Središnja Europa 2014-2020 u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj. Program obuhvaća zanimljiva izlaganja i radionice, namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola kao i općoj populaciji s ciljem popularizacije vrijednosti industrijske baštine, povezivanju njene prošlosti s potencijalima u sadašnjosti.

Nadalje, programom se potiče djecu i odrasle na proučavanje svoje okoline te promovira znanstveni način razmišljanja. Sve aktivnosti Festivala su besplatne za sudionike. Kako bi se omogućilo kvalitetno organiziranje radionica, a s obzirom da su namjenjene grupama od 15-tak sudionika, potrebno je sudjelovanje najaviti na e-mail: snjezana.tomasevic@smz.hr ili tel. 044/742-618 najkasnije do petka, 15. rujna 2017. godine do 12 sati.

Projekt se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa INTERREG SREDIŠNJA EUROPA 2014-2020.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.