Uskrsne kreativne radionice projekta MIG art Uskrsne kreativne radionice projekta MIG art
  SISAK – U blagdanskom mjesecu travnju koji je obilježen proljetnim i uskrsnim aktivnostima, aktivisti i volonteri Građanske inicijative... Uskrsne kreativne radionice projekta MIG art

[g-carousel gid=”55041″ img_max_w=”150″ height=”100″ h_type=”%”]

 

SISAK – U blagdanskom mjesecu travnju koji je obilježen proljetnim i uskrsnim aktivnostima, aktivisti i volonteri Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ za umirovljenike organizirali su razne zanimljive susrete s kreativnim radionicama u sklopu projekta MIG art. Aktivno provođenje slobodnog vremena važno je za svaku životu dob, a osobito za umirovljenike koji svoju životnu svakodnevicu žele ispuniti raznim događanjima i tako svoj život i dalje održati aktivnim i ispunjenim.

Tako je u sklopu aktivnosti ovog projekta omogućeno umirovljenicima i drugim zainteresiranim kreativcima da se uključe u razne susrete koji se, ovisno o danu, održavaju u prostorijama ove udruge, Domu za starije i nemoćne osobe Sisak i Odjelu Caprag Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak. Susrete je vodila Višnja Jendričko, uz podršku umirovljenica volonterki Nede Žilić, Vesne Jurišić, Đurđice Krnjaić i Katice Drndelić Al-Baki.

Travanjske aktivnosti obilježile su kreativne radionice vezane za Uskrs i uskrsne blagdane. Osobitu pozornost umirovljenika privukla je radionica izrade zečića od raznih recikliranih materijala.

„Uz izradu raznih blagdanski detalja, s umirovljenicima smo razgovarali o tradicionalnim običajima vezanim za obilježavanje Uskrsa, životnim vrijednostima, kao i vjeri u nadolazeće bolje i ljepše dane života“, pojasnila je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ svim umirovljenicima, volonterima, partnerima, suradnicima, donatorima i ljudima koji se zalažu za aktivnosti u društvenoj zajednici žele miran i radostan Uskrs.

Projekt MIG art financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na projektu su Grad Sisak, Dom za starije i nemoćne osobe Sisak i Grad Popovača.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.