Uskrsni paketi za korisnike Pučke kuhinje Uskrsni paketi za korisnike Pučke kuhinje
PETRINJA – Korisnicima Pučke kuhinje u Petrinji i ove godine, uoči blagdana Uskrsa, podijeljeni su poklon paketi sa šunkicom i jajima koje je osigurao... Uskrsni paketi za korisnike Pučke kuhinje

PETRINJA – Korisnicima Pučke kuhinje u Petrinji i ove godine, uoči blagdana Uskrsa, podijeljeni su poklon paketi sa šunkicom i jajima koje je osigurao Grad Petrinja. Sedamdesetak blagdanskih  paketa korisnicima su uručili gradonačelnik Darinko Dumbović i njegova zamjenica Viktorija Kaleb.

Gradonačelnik Dumbović koji već tradicionalno sudjeluje u ovoj predblagdanskoj gesti kazao je kako se na Uskrs nitko ne bi trebao osjećati zaboravljen, sam i napušten.

„Tradicionalno smo uoči Uskrsa u Pučkoj kuhinji u kojoj u kontinuitetu pomažemo svim potrebitima. Imamo nažalost i ljude koji imaju socijalne probleme i želimo kao Grad i na ovaj način, kroz Pučku kuhinju, ne samo na ovaj dan, nego 365 dana u godini, voditi brigu o svakom čovjeku. Mislim da ovu tradiciju treba sačuvati, ne samo za Uskrs, nego i svaki dan u godini. Trebamo činiti dobra djela, jer ljudima treba pomoći. U ovim danima, kroz darivanje, moramo obiteljima, ljudima koje nemaju za egzistenciju, dati poruku da nisu zaboravljeni. I oni žele, očekuju i trebaju na svom obiteljskom stolu one neke osnovne stvari kao što ih imaju i ostali građani u Hrvatskoj. Kada taj obiteljski stol za Uskrs nema svoju šunkicu, jaja, osjećaju se zapostavljenima, napuštenima. Malim dobrim djelima možemo pripomoći da i oni na svom obiteljskom stolu imaju upravo te neke osnovne stvari, da se imaju priliku osjećati ugodno. Zato mislim da je danas napravljeno jedno dobro djelo.“

Uručujući blagdanske darove, gradonačelnik je korisnicima čestitao Uskrs.

„Ovo dvorište ovdje uvijek je otvoreno za sve ljude koji su u potrebi. Mi kao Grad imamo osjećaj i potrebu voditi brigu o svakom čovjeku. Taj čovjek koji je tu, nije sam i ne smije biti sam. Mislim da je dobro da jedni drugima pomažemo i da pokažemo da smo jedna velika obitelj. Na kraju krajeva, Uskrs od svih nas i traži da pokažemo zajedništvo“, kazao je između ostalog Dumbović, izrazivši nadu da će kroz vrijeme, sve manje ljudi u našem gradu trebati ovakvu pomoć.

Grad je inače osigurao dvjestotinjak uskrsnih poklon paketa koji će, osim korisnicima Pučke kuhinje, danas i sutra, udruge u socijalnoj skrbi, uručiti građanima slabijeg socijalnog statusa.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.