Uskrsni zeko doskakutao u vrtić Uskrsni zeko doskakutao u vrtić
  PETRINJA – Dječji vrtić Petrinjčica, povodom blagdana Uskrsa, već tradicionalno poklanja svojim vrtićancima uskrsnu predstavu.  Kako bi  i ove godine polaznici vrtića imali... Uskrsni zeko doskakutao u vrtić

 

PETRINJA – Dječji vrtić Petrinjčica, povodom blagdana Uskrsa, već tradicionalno poklanja svojim vrtićancima uskrsnu predstavu.  Kako bi  i ove godine polaznici vrtića imali priliku uživati u predstavi, potrudile su se njihove odgojiteljice. Marljivo su za njih pripremile predstavu „Uskrsni zeko“.

Polaznici programa predškole  predstavu su odgledali u ponedjeljak i utorak. U srijedu prijepodne, predstava  je izvedena više puta, kako bi djeca iz redovnog programa iz svih objekata imala priliku gledati. Djeca su radnju predstave sa zanimanjem pratila kako bi doznala koji od sedam zečića je pravi, pravcati Uskrsni zec.

Sedmorici zečića, mama i tata zec zadavali su isti zadatak koji su trebali izvršiti. Zbog različitih malih nezgoda i avantura koje su im se događale na putu do uskrsnog gnijezda, zečići: Dugouhić, Kratkorepić, Šaro, Meka Šapa, Vrtirepić i Sladibrk, nisu uspjeli ispuniti zadatak koji su im roditelji zadali. Tek najmanji Bjelko uspio je u tome – odnio je jaje u gnijezdo kako bi razveselilo djecu iz obližnjeg sela. Uspjehu Bjelka, djeca su se jako veselila i nagradila ga velikim pljeskom. Bjelkov uspjeh slavio se uz pjesmu i ples. U ulogama zečića, mede, vrane i lisice našle su odgojiteljice Nela Baljak, Helena Ilijević,  Anamarija Josić, Ivana Kadečka, Katarina Kirin, Maja Latin,  Martina Pentek, Tonka Petković i Ivona Šeperac. Odgojiteljica Zlata Begović dala je predstavi  glazbenu pratnju

Predstava je nastala na poticaj pedagoginje Višnje Vukša, kojoj je ova predstava osobito draga. Iako je ova predstava najizvođenija uskrsna predstava u vrtiću, djeca joj se uvijek razvesele i s oduševljenjem je gledaju.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.