Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
antemaricgv37

Usvojen Pravilnik o stambenom zbrinjavanju određenih struka i zanimanja

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su raspravljali o prijedlogu Pravilnika o stambenom zbrinjavanju osoba određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na području Grada Petrinje, o čemu je više rekao Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu.

„Sukladno Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima potrebno je donijeti ovaj Pravilnik kojeg mi do sada nismo imali. On se odnosi na stambeno zbrinjavanje u principu više na državne stanove, u manjem dijelu na naše gradske stanove. No potrebno je imati povjerenstvo kojeg imenuje gradonačelnik koji bi odlučivao o prioritetima o stambenom zbrinjavanju pojedinih zanimanja ili da skraćeno kažemo, kadrova, odnosno kadrovskih stanova na području Petrinje“, pojasnio je Marić.

HDZ-ova Magdalena Komes je pitala po kojim kriterijima će se deficitarnim zanimanjima dodjeljivati stanovi. „Naravno da postoje deficitarna zanimanja i ona se vode kao takva na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u suglasju sa Gradom na kojem Zavod djeluje. Iz godine u godinu ta zanimanja nisu ista, svake godine se mijenjaju. Ja smatram osobno da su sva zanimanja ovdje navedena bitna za Petrinju, i pedagozi, profesori, odgajatelji, ali trenutno sada smo dobili veću potražnju za tehnička zanimanja. Ova odluka se može mijenjati iz vijeća u vijeća i kriteriji se mogu mijenjati“, rekao je Marić.

Nezavisni Petar Ćosić je predložio kako u prvu skupinu stambeno zbrinjavanje treba staviti medicinske sestre i liječnike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Zamjenik petrinjskog gradonačelnika Branimir Bešlić je kazao kako Grad prihvaća navedeni prijedlog vijećnika Ćosića. Navedeni prijedlog je u konačnici prihvaćen jednoglasno.

Ukupan broj raspoloživih stambenih jedinica raspodijelit će se prema stupnju prioriteta grupe zanimanja. Tako u prvu grupu spadaju zanimanja u tijelima državne uprave iz područja sigurnosti građana i imovine, medicinske sestre i liječnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti kao i tehnička zanimanja. U drugu skupinu spadaju ostala zdravstvena zanimanja, a u treću društvena zanimanja, dok su u petoj skupini ostala zanimanja.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog Odluke o usvajanju Plana zaštite od požara Grada Petrinje za 2020.godinu.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

Preminuo je Rajko Dujmić

Od posljedica prometne nesreće preminuo je jedan od najvećih glazbenika i skladatelja u povijesti naših

X