Usvojen treći rebalans Proračuna Grada Usvojen treći rebalans Proračuna Grada
PETRINJA – Većinom glasova ‘ZA’ gradski vijećnici su usvojili  treći rebalans Proračuna Grada za 2018. godinu. Pročelnica Ivana Kordić je rekla kako je rebalans... Usvojen treći rebalans Proračuna Grada

PETRINJA – Većinom glasova ‘ZA’ gradski vijećnici su usvojili  treći rebalans Proračuna Grada za 2018. godinu. Pročelnica Ivana Kordić je rekla kako je rebalans rađen sukladno potrebama upravnih odjela. Radi se o uravnoteženju stavki unutar proračuna. Predvidjelo se da neke stavke neće biti realizirane do kraja godine pa su se one i micale, rekla je pročelnica Kordić te dodala:

„Najznačajnije je da je drugi rebalans bio u visini od 337.657.909 kn. Novi prijedlog plana trećeg rebalansa je 340.856.768 kn što predstavlja povećanje u iznosu od 3.198.859 kuna.“

Nadalje, kada se gledaju izmjene i dopune unutar upravnih odjela, ako se krene od ureda gradonačelnika proračunski je ostao na istoj razini kao i na drugom rebalansu. U ovom rebalansu su napravljene preraspodjele unutar stavki upravnih odjela.

HDZ-ov zastupnik Željko Tonković je rekao da je istina da nema povećanja troškova u uredu gradonačelnika, ali su povećanja na drugim stavkama:

„Imamo povećanje u dijelu ostale manifestacije, ostali nespomenuti rashodi poslovanja, imamo povećanje u reprezentaciji. To je ono gdje je zapravo jedan kontinuitet trošenja novca. Mi ovdje, koliko smo danas čuli kroz upravni odjel za društvene djelatnosti, kroz turističku zajednicu, kroz ured gradonačelnika se financiraju ove manifestacije. Mislim da tome nema potrebe. Ovako meni djeluje da gradonačelnik da sredstva kome hoće, a kad bi išlo kroz upravni odjel možda bi to bilo puno transparentnije, puno korektnije pa mislim da bi se onda trebalo tako i ponašati.“

Tonković je dodao i kako postoje neki prijedlozi u rebalansu koji su neprihvatljivi jer su neopravdani trošak te dodao kako Odbor ne prihvaća ovakav prijedlog rebalansa.

Nije bilo daljnje rasprave te je treći rebalans gradskog Proračuna usvojen s 13 glasova ‘ZA’, i 9 ‘SUZDRŽAN’.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.