Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zonepetragv

Usvojeni programi i financijski planovi za Poslovne zone i PETRA-u kao i za Vrtić

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su također raspravljali i o Programu rada i Financijskom planu tvrtke Poslovne zone Petrinja za 2020. godinu, a iste je predstavila direktorica Jasmina Robinić.

„Za 2020. godinu predlažemo program s financijskim planom u iznosu od 2,6 milijuna kuna. Što se tiče aktivnosti koje će se financirati tim iznosima odnosi se na standardne aktivnosti, odnosno djelatnosti Poslovnih zona. Uz dodatak, jedne veće investicije, a to je izrada tekuće dokumentacije za izgradnju parkirališta na našoj parceli u Poslovnoj zoni Mošćenica-Poljana“, rekla je Robinić. Navedeno parkiralište bilo bi namijenjeno za teretna vozila i sadržavalo bi popratne objekte.

Odmah možemo najaviti i novu sezonu klizanja na Gradskom rukometnom stadionu koja će početi 7. prosinca i trajat će sve do 19. siječnja 2020. godine. Poslovne zone imaju u planu i nabavku turističkog vlakića koji će razrađenim rutama prevoziti građane i posjetitelje za vrijeme održavanja brojnih gradskih manifestacija.

HDZ-ova Magdalena Komes je postavila pitanje što se planira po pitanju održavanja Planinarskog doma Matija Filjak i Vidikovca, je li što dogovoreno s planinarskim društvima i kakvi su planovi po tom pitanju.

„Vidikovac smo nedavno preuzeli na upravljanje, a Planinarski dom je kao što vidite za sada tek u planu za preuzimanje u 2020. godini. Stalno se priča o tom nekom animozitetu između nas i planinarskog društva koje uopće ne bi trebao postojati, jer planinarsko društvo nitko ne kani izolirati jer bez planinarskog društva nema ni Planinarskog doma. Naravno da ćemo sve raditi u koordinaciji. Što se tiče samog upravljanja, to se odnosi na plaćanje režija, neko standardno održavanje, ali nikakvog isključivanja planinarskog društva“, odgovorila je Robinić, te poručuje kako po pitanju Planinarskog doma moraju surađivati s planinarskim društvom.

HDZ-ov Željko Tonković je spočitnuo što se iz gradskog Proračuna za Poslovne zone izdvaja 1,4 milijuna kuna, te je prijedlog ovog proračuna neprihvatljiv, prevelik, neodrživ, stoga smatra da se moraju okrenuti sami sebi i početi zarađivati.

U konačnici je prijedlog programa i financijski plan Poslovnih zona Petrinja za 2020. godinu usvojen s 14 glasova za i šest protiv. Paralelno uz ovo, vijećnici su većinom glasova usvojili i Program održavanja gradske imovine za 2020. godinu kojom upravlja tvrtka Poslovne zone Petrinja.

Vijećnici su također raspravljali o Programu rada i financijskom planu Javne ustanove Petrinjska razvojna agencija PETRA za 2020. godinu, a iste je predstavila ravnateljica PETRA-e Katarina Ivančić.

„Ukupan iznos proračuna za 2020. godinu je planiran na 3 milijuna kuna, od čega je planiran iznos sredstava iz Grada 788 tisuća kuna. Moram napomenuti da je ovaj iznos visok zato što ćemo imati sljedeće godine tri EU projekta, ovaj koji je u provedbi od ove godine za izradu projektne dokumentacije, zatim Centar za razvoj poduzetništva PETRA koji iznosi 900 tisuća kuna, te projekt  izravne dodjele iz Europskog socijalnog fonda u sklopu uspostave usluga za Poduzetničko društveni centar u iznosu od 2,5 milijuna kuna. Ovaj drugi i treći projekt traju do tri godine i u naredne tri godine izdvajat će se do 350 tisuća kuna za zaposlene osobe u razvojnoj agenciji“, rekla je Ivančić.

HDZ-ov Željko Tonković je ponovio kako bi PETRA trebala biti inovativna, te kako moraju ostvarivati vlastiti financijski dohodak, odnosno dobit koji će im biti dostatan za njihov rad i djelovanje. U konačnici, program i financijski plan PETRA-e za 2020. godinu je usvojen s 14 glasova za i šest protiv.

Vijećnici su raspravljali i o planu i programu rada Dječjeg vrtića Petrinjčica, te financijskom planu za 2020. godinu, a iste je predstavila ravnateljica Nataša Vidović.

„Mogu jedino istaknuti da smo s 1. 9. imali 380 djece upisane i četvero djece s teškoćama u razvoju, međutim sada sa 1. 11. ta brojka je povećana. Mi imamo 392 djece upisane. Početkom rujna je bilo neupisano 56 djece, sada je ta brojka smanjena na 51 dijete. Mi s velikom željom i nestrpljenjem očekujemo izgradnju Dječjeg vrtića u Češkom Selu jer bi onda konačno smanjili redoslijed čekanja“, rekla je Vidović, te dodaje kako su u svoj proračun stavili i plan otkupa objekta u Hanžekovoj ulici.

Njihov proračun za iduću godinu planiran je u visini od 15,1 milijun kuna. HDZ-ov Željko Tonković je istaknuo kako je otkup objekta u Hanžekovoj dobra ideja, dok HDZ-ova Magdalena Komes smatra kako to nije adekvatna zgrada. Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je istaknuo kako što prije trebamo riješiti taj otkup kako bi i taj vrtić energetski obnovili.

U konačnici je prijedlog programa i financijski plan Dječjeg vrtića Petrinjčica za 2020. godinu usvojen većinom glasova.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X