Uz dirigenta degl’Ivellia u čast kardinalu Bartolucciju Uz dirigenta degl’Ivellia u čast kardinalu Bartolucciju
ZAGREB/PETRINJA – Kao jedan od gostujućih zborova, članovi Mješovitog zbora Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ iz Petrinje, nastupili su na svečanom koncertu u Hrvatskom glazbenom... Uz dirigenta degl’Ivellia u čast kardinalu Bartolucciju

ZAGREB/PETRINJA – Kao jedan od gostujućih zborova, članovi Mješovitog zbora Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ iz Petrinje, nastupili su na svečanom koncertu u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu 24.travnja, a posvećenom 100. godišnjici rođenja msgr. Domenica kardinala Bartoluccija.

slavsvi

Gostujući zbor bio je i Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a domaćin koncerta bio je Mješoviti pjevački zbor „Emil Cossetto“. Sva tri zbora povezuje maestro Josip degl’Ivellio koji je nakon koncerta uputio pohvale: „Svima od srca hvala na odličnim i nadahnutim te produhovljenim interpertacijama tehnički vrlo teških i zahtjevnih, no predivnih kardinalovih skladbi! Bravo: Mješoviti pjevački zbor “Emil Cossetto”, Hrvatsko pjevačko društvo “Slavulj” i Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, pijanist Alan Kljaić i neponovljiva voditeljica Tanja Popec. Od srca hvala Fundaciji “Domenico Bartolucci” iz Rima na svesrdnoj pomoći i suradnji u realizaciji ovog projekta. Nadasve hvala najvećem skladatelju crkvene glazbe 20. i 21. stoljeća, dragom i neponovljivom glazbeniku, dirigentu, skladatelju, kardinalu Svete Rimske Crkve Domenicu Bartolucciju. Requiem aeternam!”

sloavfer

slavcoseto

slavpiano

Važnost ovog svečanog koncerta nije samo u tome što je u čast najvećeg talijanskog i jednog od najvećih europskih skladatelja crkvene glazbe maestra msgr. Domenica kardinala Bartoluccija, već je ovaj koncert dio europske proslave 100. godišnjice njegova rođenja, a provodi se u suradnji sa Zakladom Domenico Bartolucci na čijem je čelu počasni predsjednik Sergio kardinal Sebastiani.

slavdole

Na samom kraju ovog svečanog i vrlo sadržajnog koncerta zajednički su nastupili članovi Mješovitog zbora HPD-a “Slavulj” i Mješovitog pjevačkog zbora “Emil Cossetto” iz Zagreba otpjevavši posljednju skladbu iz programa pod nazivom “O Sacrum Convivium”.

slavzadnja

Fotografije: Željko Crnković, predsjednik HPD „Slavulj“ Petrinja

slavprogram

Komentari

Kristina Jakopović Šefica Marketinga / Novinar

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. U programu Petrinjskog radija uređuje emisiju Vidikovac, dok ju slušatelji ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.