„Vatreni“ ponovo u „ruletu jedanaesteraca“ stigli do poluzavršnice SP-a „Vatreni“ ponovo u „ruletu jedanaesteraca“ stigli do poluzavršnice SP-a
Nakon pobjeda u skupini nad Nigerijom (2:0), Argentinom (3:0) i Islandom (2:1), te pobjede protiv Danske u osmini završnice nakon udaraca s bijele točke (1:1,... „Vatreni“ ponovo u „ruletu jedanaesteraca“ stigli do poluzavršnice SP-a

Nakon pobjeda u skupini nad Nigerijom (2:0), Argentinom (3:0) i Islandom (2:1), te pobjede protiv Danske u osmini završnice nakon udaraca s bijele točke (1:1, 3:2), nogometna reprezentacija Hrvatske je na isti način trijumfirala i u četvrt završnici Svjetskog prvenstva protiv domaćina Rusije, nakon što je u regularnom vremenu bilo bez pobjednika – 1:1, a također i poslije produžetaka – 2:2, te u novom „ruletu jedanaesteraca“ na kraju  4:3.

Nakon što je u regularnom dijelu pogodak postigao Kramarić (40), te Vida u produžecima (101), u „ruletu jedanaesteraca“ ponovno je Ivan Rakitić bio strijelac odlučujućeg pogotka, dok je Subašić obranio Smolovu prvi udarac u raspucavanju, a Fernandes je promašio vrata. Osim Rakitića, precizni su bili Brozović, Modrić i Vida, a Kovačićev udarac obranio je Akinfejev.

Tako će „Vatreni“ u polu završnici, u srijedu, 11. srpnja, od 20 sati, u Moskvi igrati protiv reprezentacije Engleske, a brojni Petrinjci i njihovi gosti ponovo će imati priliku gledati utakmicu na velikom ekranu, na Gradskom rukometnom stadionu, uz sponzorstvo Grada Petrinje i Poslovnih zona, kao što su to činili i u prethodnih pet utakmica.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.