Veličanstvena deveta „Latino večer“ Plesnog kluba Petrinia Veličanstvena deveta „Latino večer“ Plesnog kluba Petrinia
PETRINJA – „Ples je glazba koju možeš vidjeti…“, a svi koji su se okupili u Atriju petrinjskog Hrvatskog doma zahvaljujući Sportskom plesnom klubu „Petrinia“,... Veličanstvena deveta „Latino večer“ Plesnog kluba Petrinia

PETRINJA – „Ples je glazba koju možeš vidjeti…“, a svi koji su se okupili u Atriju petrinjskog Hrvatskog doma zahvaljujući Sportskom plesnom klubu „Petrinia“, mogli su tu glazbu uistinu vidjeti u sklopu devetih po redu „Latino večeri“. Plesala se rumba, samba, cha-cha-cha, paso doble te jive.

„Latino večer“ je manifestacija kojom plesači Plesnog kluba „Petrinia“ slavljenički završavaju natjecateljsku sezonu, koja je i ove godine bila i više nego uspješna jer su članovi postigli zavidne rezultate kako na državnoj, tako i na svjetskoj razini.

latinovecer17tekst2

„Kao što si rekao svake godine sve nas je više i više, što plesača tako i publike. To mi je stvarno nekakvo priznanje našem klubu i našim plesačima. Njima uvijek treba odavati priznanje i skidati kapu. Ovaj sport nije dovoljno praćen s financijske strane na svim razinama, hvala Bogu što imamo našeg gradonačelnika koji prati i cijeni rad djece, nema tu vaganja koji je sport u pitanju, nego jednostavno kada postižu rezultate on to sve prati“, rekla je uvodno Natalija Antić Bjelac, predsjednica Kluba te najavljuje kako dva plesna para putuju na europsko i svjetsko prvenstvo. Plesni par Jakov Bjelac i Magdalena Vidas putuju na svjetsko prvenstvo, dok Juraj Bjelac i Renata Faizerakhmanova putuju na europsko prvenstvo.

„Znači nikada nitko iz naše županije nije bio nominiran da bi predstavljao Hrvatsku na tako velikim natjecanjima. Mi sada imamo čak dva mladića sa svojim partnericama koji će ponovno predstavljati Hrvatsku i što je najbolja stvar, očekujemo i rezultate, jer ono što su do sada pokazali, navodi da će postići onaj rezultat što kažu da je opet najbolji u Hrvatskoj što vjerujem da će sigurno i biti“, dodaje Antić Bjelac i najavljuje kako tijekom ovog vikenda plesači iz brojnih zemalja svijeta sudjeluju u plesnom kampu Plesnog kluba „Petrinia“.

latinovecer17tekst

Prije početka „Latino večeri“ obratio se i trener Plesnog kluba Matija Novosel. „Možda njega dovoljno i ne spominjemo cijelo vrijeme u ovoj priči. To je onaj dečko koji je od samog početka kluba s nama i da nije bilo njega možda ne bi bilo niti kluba. On je doslovno došao i rekao, nađite mi samo prostor, gdje djeca tu i ja. Kako prije devet godina tako i danas“, rekla je Antić Bjelac koja nam je za kraj otkrila i jednu ekskluzivnu vijest povodom iduće jubilarne 10.Latino večeri. Samo je poručila kako će cijela Petrinja plesati tri dana.

Show program je trajao više od sat vremena, a „Latino večer“ je završila zajedničkim plesom plesača i publike.  Veličanstvenu plesnu večer ispunjenu plesnim ritmovima podržala je i zamjenica petrinjskog gradonačelnika Viktorija Kaleb.

„Oduševljena sam ljepotom pokreta i glazbe tih mladih ljudi. Bio je i jedan veteranski par koji me se osobito dojmio. Svaka čast tim mladim ljudima koji se toliko žrtvuju, puni su entuzijazma, energije, volje. Manje-više, to nije adekvatno niti nagrađeno i plaćeno, to ne spada u kategoriju sporta koji donosi velika financijska sredstva, pa je još veći gušt gledati ljude koji to rade iz ljubavi a sve što se radi iz ljubavi je prekrasno. Ja sam baš uživala“, rekla nam je Kaleb.

Osim u plesnim koracima našim domaćih plesača, svi posjetitelji „Latino večeri“ mogli su uživati u plesnim pokretima i koracima plesača iz nekoliko zemalja svijeta i to Slovenije, Grčke, Italije, Rusije, Azerbajdžana i Bjelorusije te Hrvatske.

latinovecer17tekst3

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.