Oduvijek želiš biti čarobnjak? Venedom stiže u Petrinju Oduvijek želiš biti čarobnjak? Venedom stiže u Petrinju
PETRINJA – Volonteri udruge „IKS“ ove godine organiziraju školu magije i čarobnjaštva naziva Venedom. Ova fiktivna škola predstavlja projekt skupine mladih koji djeluju  unutar... Oduvijek želiš biti čarobnjak? Venedom stiže u Petrinju

PETRINJA – Volonteri udruge „IKS“ ove godine organiziraju školu magije i čarobnjaštva naziva Venedom. Ova fiktivna škola predstavlja projekt skupine mladih koji djeluju  unutar udruge IKS pod nazivom „Aktivci“, a djeluju unutar projekta „Active under Pressure“ koji je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program mobilnosti mladih ERASMUS+.

Inače, Venedom je škola magije i čarobnjaštva koju je inspirirala spisateljica J.K. Rowling sa svojom serijom knjiga o Harry Potteru, objasnio nam volonter, začetnik ove ideje i budući ravnatelj Venedom škole, Ivan Genc te dodao: „Mislimo da svi mladi imaju oduvijek želju biti u školi magije i zato smo to napravili kako bismo ispunile snove svih mladih ljudi koji su ljubitelji tih filmova.“

U sklopu škole bit će organizirani razni čarobnjački predmeti poput zmajologije, izrade čarobnih štapića, čarobno slikarstvo i slično koji će biti sastavljeni u jednu igru. „Osim predavanja,imat ćemo razna natjecanja u sklopu kuća u Venedomu.  Naime, svi polaznici škole Venedom bit će sortirani u četiri različite kuće kao pripadnici različitih domova.“

IMG_2656

Kako nam je rekao Genc, upisi će biti održani sutra, 13. siječnja s početkom u 14 sati u prostorijama Udruge IKS u Turkulinovoj 9, a sastojat će se od testa osobnosti prema kojem će sortirati polaznike u različite domove. Nakon toga, u 17 sati, uslijedit će svečana ceremonija s konačnim popisom i rasporedom polaznika.

„Ovo je nešto novo te do sada nije bilo organizirano nigdje u Hrvatskoj. Zato se nadamo  velikom broju mladih ljudi, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane između 13 i 30 godina koji imaju neispunjene snove o polasku u čarobnjačku školu da dođu u petak u 14 sati te postanu dio ove čarobne priče.“, rekao je Genc te izrazio nadu kako će se ovaj projekt nastaviti u budućnosti kako bi stvorili i više različitih razreda za različite uzraste.

U svakom slučaju, svi vi koji ste maštali postati čarobnjacima, imate priliku posjetiti Venedom i uploviti u svijet Harry Pottera i čarobnjaštva.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.