Share on facebook
Share on twitter
ckvozilo18062021t22

(VIDEO) Grad Petrinja predao na korištenje vozilo Gradskom društvu Crveni križ Petrinja

PETRINJA – U svrhu smanjenja voznog parka Grada Petrinje, na korištenje je predano vozilo Volkswagen Caddy Gradskom društvu Crvenog križa Petrinja. Na vozilu se zahvalila Ivana Malović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Petrinja koja je istaknula kako će im vozilo jako puno značiti obzirom su bez dosadašnjeg vozila ostali u potresu.

„Naše aktivnosti su svakodnevne, terenske, osim dostave paketa hrane i higijene, ostalih potrepština, psihosocijalna podrška koja je svakodnevna, naša psihologica i njezin tim idu svakodnevno na teren, obilaze građen u Petrinji i na cijelom području. Bez vozila se doista ne može i išla sam prema Gradu u ime Crvenog križa sa zamolbom za korištenje vozila, ako su u mogućnosti. Ona nam je izašla u susret, vozilo nam puno znači“, rekla je Malović.

Ključeve vozila uručila je petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes. „U ime Grada Petrinje predali smo ključeve dostavnog vozila koje će Crvenom križu, svim njihovim aktivnostima, vjerujem dobro doći. U biti odgovaramo i na vašu molbu, odnosno zahtjev za vozilom. Budući da sam i na prethodnom radnom mjestu u puno navrata surađivala u pozitivnom smislu s Crvenim križem, jako puno su pomogli našem Domu za starije i nemoćne osobe i znam da su pomagali gdje god su mogli, koliko god su resursa imali na raspolaganju. Vjerujem da će to i dalje činiti i vjerujem da će ovo vozilo dobro doći u svim akcijama koje ćete u budućnosti imati. Nadam se da ćete ih imati što više kako biste mogli pomoći svim potrebitima u narednom razdoblju“, rekla je Komes.

Malović na kraju ističe kako je potreba na terenu jako puno. „Na početku je bilo oko 3000 korisnika smo brinuli. Veliki broj građana dok se nisu uveli kriteriji. „Sada su kriteriji da pomoć ide prema onima koji imaju crvene i žute naljepnice, oni koji su korisnici zajamčene minimalne naknade. No međutim naša pomoć, odnosno humanitarna pomoć nije samo prema građanima, nego svim institucijama. Prije par dana smo podijelili svim osnovnim školama, osim Prve osnovne škole, vrtićima, Maloj kući, aparate i bijelu tehniku kako bi pomogli u olakšanja njihovih uvjeta rada“, kazala je Malović te na kraju dodaje kako će uskoro podijeliti i pakete Hrvatskog nogometnog saveza.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X