Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska posjetili Veleposlanicu BiH u Hrvatskoj Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska posjetili Veleposlanicu BiH u Hrvatskoj
SISAK/ZAGREB – Članovi Predsjedništva Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska na čelu sa predsjednikom Vijeća Adisom Keranovićem posjetili su 20. veljače Veleposlanstvo Bosne i... Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska posjetili Veleposlanicu BiH u Hrvatskoj

SISAK/ZAGREB – Članovi Predsjedništva Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska na čelu sa predsjednikom Vijeća Adisom Keranovićem posjetili su 20. veljače Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj gdje ih je primila izvanredna i opunomoćena Veleposlanica BiH u Hrvatskoj Nj.E.  Renata Paškalj.

Na inicijativu Vijeća nastavljena je dosadašnja dobra praksa posjeta nizu veleposlanstava u Hrvatskoj, gdje se posebno ističe kvalitetna suradnja sa Veleposlanstvom BiH u Hrvatskoj. U ime Vijeća sastanku su prisustvovali Adis Keranović, Ćeho Keranović, Alija Avdić i Enis Dugonjić.

U samom uvodnom dijelu obratila se uvažena Veleposlanica koja je zahvalila na inicijativi Vijeća te naglasila kako je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska prvo Vijeće u Hrvatskoj koje je Veleposlanica primila na radni sastanak te da je u svom dosadašnjem radu pokazalo kvalitetu u provođenju programa i projekata. Navedeno je Veleposlanica potvrdila praćenjem programa Vijeća tijekom dosadašnje suradnje, putem web stranice Vijeća kao i putem medija. Posebno je zadovoljstvo iskazala što je članove Predsjedništva Vijeća mogla primiti u novoj zgradi Veleposlanstva na adresi Pantovčak 162A koja je otvorena u studenom 2017. godine, zgradi koja je znak dobrih susjedskih i prijateljskih odnosa BiH i Hrvatske te zgradi u koju uvijek dobrodošlicu imaju članovi i predstavnici Bošnjaka u Hrvatskoj.

„Tijekom daljnjeg iznimno zanimljivog i konstruktivnog sastanka razgovaralo se o položaju i statusu bošnjačke nacionalne manjine na području Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska, ali isto tako i na razini Hrvatske. Također je iznesena problematika nacionalnih manjina, važni strateški projekti kao i dugoročni i kratkoročni ciljevi rada Vijeća“, stoji u priopćenju Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Siska.

Na samom kraju doneseni su zajednički zaključci koji su usuglašeni te se očekuje nastavak kvalitetne suradnje Vijeća i Veleposlanstva. I uvažena Veleposlanica i članovi Predsjedništva Vijeća izrazili su zadovoljstvo te najavili kako očekuju slijedeći radni sastanak i posjet Veleposlanice Gradu Sisku i bošnjacima Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.