Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
policijastopnaslov

Vikend rekorder imao 2,35 promila

SISAK – Tijekom proteklog vikenda policija je imala ponovno pune ruke posla sa alkoholiziranim vozačima. U Kutini se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 50-godišnjak upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija, pod utjecajem alkohola od 2,12 promila i dolaskom do raskrižja brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste kojom prilikom je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog vozila. Vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U mjestu Ilova na kutinskom području, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač s područja Kutine, pod utjecajem alkohola od 0,59 promila upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija te je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio u odvodni kanal i udario u betonski most. Zbog počinjenih prekršaja, vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog.

U mjestu Gornji Viduševac, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 26-godišnjak s područja Gline pod utjecajem alkohola od 1,87 promila. U Sisku, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 55-godišnjak iz Siska pod utjecajem alkohola od 2,35 promila. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozači su smješteni u posebne prostorije nadležne policijske postaja, a protiv njih nadležnom Općinskom sudu bit će podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja.

Na autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac, u blizini Kutine dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Do nesreće je došlo kada je 63-godišnjak iz Zagreba pod utjecajem alkohola od 1,52 promila upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registracija u smjeru Zagreba i dolaskom do mjesta gdje se privremeno postavljenom prometnom signalizacijom i znakovima promet preusmjerava u jednu prometnu traku, uslijed neprilagođene brzine je prednjim dijelom osobnog vozila udario u prometnu opremu i središnju metalnu zaštitnu ogradu. Liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozljede. Protiv vozača nadležnom Općinskog suda biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja

U blizini mjesta Gornja Vlahinićka, došlo je do naleta na divljač. 26-godišnji vozač s područja Popovače, osobnim automobilom kutinskih registracija kretao se nenaseljenim mjestom u blizini mjesta Gornja Vlahinićka, pod utjecajem alkohola od 0,7 promila gdje je u jednom trenutku udario u divljač (srnu) koja je pretrčavala cestu. Divljač je od zadobivenih ozljeda na mjestu uginula te je istu preuzela odgovorna osoba nadležne lovačke udruge. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog.

U Sisku,  zaustavljeno je osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 25-godišnjak iz Siska pod utjecajem alkohola od 1,73 promila. Istoga dana, policijski službenici  zaustavili su osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 22-godišnjaka s područja Lekenika pod utjecajem alkohola od 1,03 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Kako se radilo o ponavljačima prekršaja, tj. o recidivistima, uhićeni su i sljedećeg dana dovedeni na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda.

U Novskoj, 61-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,77 promila gurao bicikl te se u jednom trenutku spotakao i pao zajedno s biciklom. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška gdje su mu okvalificirane lakše tjelesne ozljede.

U mjestu Ludinica, općina Velika Ludina, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do nesreće je došlo kada se 47-godišnjak iz Zagreba, osobnim vozilom zagrebačkih registracija kretao unazad i udario u 70-godišnjaka koji je u tom trenutku kosio travu.  Od siline udarca, 70-godišnjak je pao na kolnik, a liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede. Izvršenim alkotestiranjem kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 0,25 promila, a kod 70-godišnjaka 0,21 promila. Zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U mjestu Madžari na sisačkom području, 18-godišnji vozač s područja Siska je upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija te je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio na travnatu površinu, stražnjim dijelom vozila udario u betonski most, a potom prednjim dijelom u betonski stup javne rasvjete uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila i zaustavljanja na krov. Izvršenim alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 0,33 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. U ovoj prometnoj nesreći vozač je zadobio teške tjelesne ozljede, a liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj Općoj bolnici. Protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U mjestu Donja Gračenica, grad Popovača,  zaustavljeno je osobno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljao 22-godišnjak s područja Kutine.  Izvršenom provjerom utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije, pod utjecajem alkohola od 1,4 promila te kod sebe nije posjedovao vozačku dozvolu. Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, tj. o recidivistu, uhićen je i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji ga je kaznio kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 18 mjeseci.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X