Više od 120 natjecatelja na Malom maratonu Sisak-Trebarjevo Više od 120 natjecatelja na Malom maratonu Sisak-Trebarjevo
SISAK – Povodom proslave Dana Sisačko-moslavačke županije već 24.godinu za redom održan je Mali maraton Sisak-Trebarjevo. Kako je pojasnio Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih... Više od 120 natjecatelja na Malom maratonu Sisak-Trebarjevo

SISAK – Povodom proslave Dana Sisačko-moslavačke županije već 24.godinu za redom održan je Mali maraton Sisak-Trebarjevo. Kako je pojasnio Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, ovaj maraton organiziraju svake godine u spomen na braću Radić.

„Po ovome što danas možemo vidjeti i možemo naslutiti da će biti više od 100 natjecatelja. Uvijek imamo natjecatelje iz susjednih zemalja, Mađarske i Bosne i Hercegovine, tako će biti i danas. Nagrade i priznanja dodjeljujemo po kategorijama za prvu, drugo i treće mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali isto tako imamo i kategorije do 29 godina, od 30 do 39 godina, onda su nam kategorije od 40 do 44, 45 do 49 i tako sedam kategorija kojima isto tako dodjeljujemo medalje i priznanja za prvo, drugo i treće mjesto“, rekao je Šimunović te podsjeća kako je utrka dugačka 15 kilometara, a na istu se odazvalo više od 120 natjecatelja.

Ana Kresojević iz Zagreba sudjelovala je do sada na sve i jednom Malom maratonu Sisak-Trebarjevo. Ističe kako se atletikom bavi već 23 godine, te nam otkriva zbog čega se svake godine vraća u Sisak na ovaj maraton.

„Zato što mi se sviđa ovaj maraton. Ta staza je u čast braće Radić, ali i posebna mi je organizacija, društvo tako da nemam zamjerke nikakve, konstantno sam svake godine ovdje. Kakva je utrka? Teško je sada reći, ako nije prevruće onda je lakše, ako je sunce, peče cijelu stazu jer nema hlada, onda je malo teže. Lani smo imali kiše, leda i svega pa je sve prošlo dobro“, rekla je Kresojević.

Drago Paripović iz Zagreba također je sudjelovao na gotovo svakoj utrci ovog maratona. „Uglavnom ja sam redovito, možda sam propustio u ove 24 godine jednu ili dvije utrke. Jedno vrijeme sam držao i rekord staze, naravno skinuli su ga Kenijci koji i  danas trče ovdje. Ja sam ovdje počeo prve atletske korake prije 40 godina, i nastavio dalje u Zagrebu. Drago mi je doći ovdje svake godine. Uvijek se ljudi okupe i staza je OK, nije problem istrčati tih 15 kilometara“, rekao je Paripović.

Utrku je otvorio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak. „Koristim ovu prigodu i zahvaljujem svim sudionicima koji su odlučili trčati danas po ovom vrućem i sparnom danu i na taj način dati doprinos obilježavanju Dana Sisačko-moslavačke županije i promociji sporta, jer znamo da je u zdravom tijelu zdrav duh, međutim možda premalo razmišljamo o tome da bavljenje sportom osiguravamo da budemo produktivniji u drugim aktivnostima koje obavljamo tijekom dana“, rekao je Celjak.

Utrku je organizirala Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, a nagrade najboljima dodijeljene su na cilju u Trebarjevu Desnom.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.