Vlado Andučić kandidat (HNS-HSU) za gradonačelnika Siska Vlado Andučić kandidat (HNS-HSU) za gradonačelnika Siska
SISAK – „Zalažem se za transparentan i održiv sustav razvoja grada koji uključuje, a ne isključuje svoje građane, ali i cjelokupnu poduzetničku i stručnu... Vlado Andučić kandidat (HNS-HSU) za gradonačelnika Siska

SISAK – „Zalažem se za transparentan i održiv sustav razvoja grada koji uključuje, a ne isključuje svoje građane, ali i cjelokupnu poduzetničku i stručnu javnost.“ – poručio je predsjednik sisačkog HNS-a i zamjenik gradonačelnice Vlado Andučić sa sjednice predsjedništva HNS-a podružnice Sisak, na kojoj je izabran kao kandidat za gradonačelnika Siska na lokalnim izborima.

U svom izlaganju posebice je istaknuo zadovoljstvo što je za ovu kandidaturu dobio potporu Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), kroz potpisano pismo namjere o zajedničkom izlasku na izbore.

„U lipnju 2013. godine, između šest lista, voljom birača, koalicija tri stranke osvojila je izvršnu vlast u gradu Sisku. Dvije od njih, HNS i HSU ostale su tijekom cijelog mandata principijelno i beskompromisno na odrednicama izbornog programa temeljem kojeg su dobile potporu građana, što su potvrdile radom zajedničkog kluba u Gradskom vijeću. Iz toga razloga ovu potporu HSU-a iznimno cijenim. U politici, poštivanje međustranačkih dogovora nema alternative i temelj je uspostavljanja povjerenja nužnog za realizaciju ponuđenih programa. Nadam se će nakon ovih izbora završiti era političke korupcije „cekeraša“ i „samozvanaca“ u sisačkoj politici.“ – istaknuo je Andučić.

Naglasio je kako je kampanja u koju upravo ulazi, kampanja za sve Siščanke i Siščane, koja uključuje građane, poduzetnike, obrtnike, učenike, studente, umirovljenike, udruge civilnog društva, političke stranke, sve koji promišljaju Sisak kao europski grad po mjeri svojih stanovnika i svih koji ga izaberu kao mjesto svog trajnog nastanjenja.

Dalje je dodao: „HNS će, kako je to radio i do sada, nastaviti promišljati pojedina politička, kulturna, ekonomska i razvojna pitanja života u našem gradu, težeći pri tom konsenzusu političkih stranaka i ukupne javnosti, uz izraženu spremnost da sasluša stav građana, kao i interesnih skupina civilnog društva u cilju dolaska do najboljeg rješenja. Šest održanih javnih tribina, uz uvijek punu dvoranu, motivira nas da tako nastavimo.“

„Idući tjedan upoznat ćemo Siščane i Siščanke sa strateškim odrednicama rada u mandatu 2017.-2021.“ zaključio je svoje obraćanje Andučić.

 

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.