Voda u Dragotincima, Kraljevčanima, Begovićima i Prnjavoru Čuntićkom nije za piće Voda u Dragotincima, Kraljevčanima, Begovićima i Prnjavoru Čuntićkom nije za piće
PETRINJA – Iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije su izvijestili kako je na petrinjskom području u lokalnim vodoopskrbnim sustavima Dragotinci, Kraljevčani, Begovići i... Voda u Dragotincima, Kraljevčanima, Begovićima i Prnjavoru Čuntićkom nije za piće

PETRINJA – Iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije su izvijestili kako je na petrinjskom području u lokalnim vodoopskrbnim sustavima Dragotinci, Kraljevčani, Begovići i Prnjavot Čuntićki, analizom utvrđeno da uzorci vode za ljudsku potrošnju, ne udovoljavaju Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju, te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe.

„Iz utvrđenog, voda iz lokalnih vodovoda u Dragotincima, Kraljevčanima, Begovićima i Prnjavoru Čuntićkom nije za piće do daljnjega, prije korištenja se preporuča adekvatno prokuhavanje od minimalno 15 minuta“, poručuju iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.