Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
policijastopnaslov

Vozio kroz Gajevu sa 1,95 promila

PETRINJA – U Ulici Ljudevita Gaja u Petrinji, policijski službenici su sinoć zaustavili osobno vozilo pulskih registracija kojim je upravljao 37-godišnjak s područja Siska pod utjecajem alkohola od 1,95 promila. Policija je također na autocesti A3 zaustavila osobno vozilo sisačkih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,62 promila upravljao 32-godišnjak s područja Siska, dok je policija u Kutini zaustavila 43-godišnjaka s područja Zagreba koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,05 promila.

Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozači su smješteni u posebne prostorije nadležnih policijskih postaja, a protiv njih nadležnom Općinskom sudu bit će podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja.

U subotu, 27. lipnja oko 16.25 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, kod Novske, prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je 56-godišnjak iz Zagreba. Naime, on je pod utjecajem alkohola od 1,78 promila upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registracija te se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, udario u smjerokazni stup, potom naglo skrenuo i udario u zaštitnu žičanu ogradu. Protiv vozača nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U četvrtak, 25. lipnja oko 15.20 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil marke „Audi“, talijanskih registracija kojim je iz smjera Zagreba, brzinom od 207 km/h upravljao 40-godišnji državljanin Italije. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 5000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

U subotu, 27. lipnja, oko 11.30 sati, u mjestu Bročice na novljanskom području, zaustavljeno je teretno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljao 62-godišnjak s područja Kutine za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i dok mu je isteklo važenje vozačke i prometne dozvole. Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, tj. o recidivistu, uhićen je i doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji ga je kaznio kaznom zatvora u trajanju od 10 dana, novčanom kaznom u iznosu od 1000 kuna i izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od godinu dana.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X