Vozio traktor s 1,84 promila alkohola u krvi Vozio traktor s 1,84 promila alkohola u krvi
Tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. studenoga, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.... Vozio traktor s 1,84 promila alkohola u krvi

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. studenoga, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 255 sudionika u prometu i utvrdili 31 prometni prekršaj, od kojih se 14 odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola.

Od alkoholiziranih vozača 13 je upravljalo osobnim automobilima, dok je jedan upravljao traktorom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri su evidentirana na području Siska, po dva na području Kutine, Novske i Petrinje te po jedan na području Gline, Hrvatske Kostajnice, Dvora i Gvozda.

Kod deset vozača alkoholiziranost je bila od 0,5 do 1,5 promila, kod trojice je utvrđena koncentracija alkohola od 1,5 do 2 promila, dok je jednom vozaču utvrđeno manje od 0,5 promila.

Prema dobnim skupinama četiri vozača su bila u dobi od 25 do 30 godina, po tri u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, odnosno od 41 do 50 godina, dok su po dva vozača bila u dobnoj skupini od 18 do 24 godine te starija od 50 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,84 promila utvrđena je 40-godišnjem vozaču traktora, koji je u subotu, 10. studenoga oko 22.10 sati zaustavljen na sisačkom području u mjestu Sela.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.