Vrhunsko klapsko pjevanje u bajkovitom ambijentu sisačkog Starog grada Vrhunsko klapsko pjevanje u bajkovitom ambijentu sisačkog Starog grada
SISAK – Još jednu predivnu večer, od gotovo dva sata vrhunskog klapskog pjevanja, pružili su nam članice i članovi sisačke ženske klape Kolapjanke i... Vrhunsko klapsko pjevanje u bajkovitom ambijentu sisačkog Starog grada

SISAK – Još jednu predivnu večer, od gotovo dva sata vrhunskog klapskog pjevanja, pružili su nam članice i članovi sisačke ženske klape Kolapjanke i muške klape Kolapjani zajedno sa svojim gostima u čarobnom ambijentu atrija Starog grada u Sisku.

Izvođači nisu štedjeli publiku svojih moćnih glasovnih sposobnosti, ali niti publika nije štedjela izvođače gromoglasnog pljeska, itekako zasluženog, tako da smo imali često izlaženje izvođača na bis. Na ovogodišnjem 11. Susretu klapa u Sisku, u subotu 8. rujna, nastupilo je 8 klapa i to Basca (ž/m), Lađarice (ž), Munita (m), Stentoria (ž), Dišpet (ž), Bošket (m), Teranke (ž) i Stine (m) uz domaćine Kolapjanke i Kolapjane s kojima su na kraju zajednički otpjevali pjesmu „Moj lipi anđele“ u čast nedavno preminulom pjevačkom velikanu Oliveru Dragojeviću te na bis publike otpjevali još i pjesmu „Vilo moja“ u čast nezaboravnom tenoru Vinku Coci.

I te prohladne večeri kasnog ljeta publika je imala priliku doživjeti dašak gotovo minulog ljeta te uživati u tradicionalnim klapskim napjevima, ali i izvedbama popularnih dalmatinskih pjesama aranžiranih upravo za klape.

Na kraju koncerta, predsjednik Klape Kolapjanke i Kolapjani Igor Božičević zahvalio se svima na dolasku jer, kako je rekao, unatoč najavljivanoj kiši ipak ih je u zadnji tren vrijeme ugodno iznenadilo, sve je prošlo kako su priželjkivali, no ipak istaknuo je kako vjeruje da je publika bila zadovoljna: „Ovo je već jedanaesti susret klapa i moram naglasiti kako nije natjecateljskog karaktera, mi klape pozivamo i drago nam je da nam se uvijek odazovu pozvani, nastojimo uvijek dobiti što kvalitetnije klape, i to već iz godine u godinu uspijevamo, a kao što sam već rekao na pozornici, imamo viceprvake i pobjednike omiškog festivala, mušku klapu Munita iz Zadra, tako da se iskreno nadamo da je i naša publika večeras bila barem upola zadovoljna koliko smo mi.“

Koliko je lijepo i ugodno zapravo bilo te subotnje večeri, možda najbolje opisuje fotografija dječaka zaspalog u krilu oca. Klapska pjesma koja liječi dušu u srcu Siska, ljepota u kojoj uživate bez obzira koliko godina imate.

Svoj boravak u Sisku članovi svih gostujućih klapa nastavili su i u nedjelju na zajedničkom sudjelovanju na seminaru klapskog pjevanja koji su vodili Ivana Šutić i Srećko Damjanović.

Komentari

Kristina Jakopović Šefica Marketinga / Novinar

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. U programu Petrinjskog radija uređuje emisiju Vidikovac, dok ju slušatelji ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.