Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
upisisrednjeskole2020

Za buduće srednjoškolce u županiji ima 1415 mjesta

SISAK – Za učenike osmih razreda u tijeku su upisi u srednje škole, odnosno u tijeku je ljetni upisnik rok. U ljetnom i jesenskom upisnom roku kandidat može prijaviti najviše šest odabira programa obrazovanja. Upravo 22.srpnja u 12 sati zaključit će se liste prioriteta kandidata, te će od toga trenutka biti omogućen dohvat prijavnica. Prijave su započele 8.srpnja, a konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 25.srpnja ove godine.

U Srednjoj školi Glina ima mjesta za 80 budućih srednjoškolaca, od čega 20 za smjer drvodjeljski tehnički dizajner, 20 za smjer ekonomist, 20 za opću gimnaziju, 14 za smjer elektroinstalater i šest za smjer elektromehaničar. Isto broj mjesta za buduće srednjoškolce je na raspolaganju i u Srednjoj školi Ivana Trnskog u Hrvatskoj Kostajnici. Za smjer ekonomist tu je 20 mjesta, 20 za smjer opća gimnazija, 20 za smjer šumarski tehničar, 10 za smjer krojač i 10 za smjer stolar.

U Srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini slobodno je 106 mjesta, od čega 40 za ekonomiste, 44 za opću gimnaziju te 22 mjesta za prirodoslovno-matematičku gimnaziju. U Tehničkoj školi Kutina budući srednjoškolci imaju osigurano 100 mjesta, od čega 20 za smjer industrijski mehaničar, 20 za smjer strojarski računalni tehničar,20 za smjer tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, 20 za smjer tehničar za računalstvo, 10 za smjer elektroinstalater i 10 za smjer instalater grijanja i klimatizacije.

U Srednjoj školi Novska budući srednjoškolci imaju na raspolaganju 100 mjesta, od čega 20 za smjer ekonomist, 20 za smjer opće gimnazije, 20 za smjer stolar, 20 za smjer tehničar za razvoj videoigara te 10 za smjer bravar, kao i 10 mjesta za smjer vodoinstalater.

U Srednjoj školi Petrinja ima slobodno 114 mjesta, od čega za smjer opće gimnazije 48 mjesta, šest za smjer pomoćni voćar-vinogradar-vinar, 20 za smjer prehrambeni tehničar, 20 za smjer veterinarski tehničar, 10 za smjer cvjećar te 10 za smjer mesar.

U Ekonomskoj školi u Sisku slobodno je 66 mjesta, od čega 44 za smjer ekonomist te 22 mjesta za smjer poslovni tajnik. U sisačkoj Gimnaziji slobodno je 100 mjesta, od čega 20 za smjer jezična gimnazija, 60 za smjer opća gimnazija te 20 za smjer prirodoslovno-matematička gimnazija. U Industrijsko-obrtničkoj školi u Sisku slobodno je 100 mjesta, od čega 20 za CNC operatera, 12 za automehaničara, osam za elektroinstalatera, šest za autoelektričara, sedam za elektromehaničara, sedam za elektromontera, 14 za instalatera grijanja i klimatizacije, šest za vodoinstalatera, šest za autolimara, šest za bravara te osam za smjer strojobravar.

U Srednjoj školi Viktorovac budući srednjoškolci imaju na raspolaganju 158 mjesta, od čega 26 za farmaceutskog tehničara, 20 za frizera, 20 za konobara, 20 za kuhara, 52 za medicinske sestre opće njege, te 20 mjesta za prodavača. U Strukovnoj školi Sisak budući srednjoškolci imaju na raspolaganju 162 mjesta, od čega 20 za modnog tehničara, 20 za tehničara cestovnog prometa, 10 za arhitektonskog tehničara, 10 za građevinskog tehničara, šest za soboslikara ličioca, osam za stoalra, osam za zidara, šest za keramičkog oblagača, osam za krojača, šest za montera suhe gradnje, 10 za rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima, 30 za vozača motornog vozila, dva mjesta za pomoćnog krojača, pet mjesta za pomoćnog kuhara i slastičara, tri mjesta za pomoćnog pekara, četiri mjesta za pomoćnog cvjećara, tri mjesta za pomoćnog soboslikara i ličioca te tri mjesta za pomoćnog stolara.

U Tehničkoj školi Sisak budući srednjoškolci imaju na raspolaganju 128 mjesta, od čega 20 za ekološkog tehničara, 20 za strojarskog računalnog tehničara, 20 za tehničara za elektroniku, 20 mjesta za tehničara za mehatroniku, 24 mjesta za tehničara za računalstvo i 24 mjesta za tehničara za razvoj videoigara.

U Srednjoj školi Topusko budući srednjoškolci imaju na raspolaganju 84 mjesta i to 24 za fizioterapeutskog tehničara, 20 za turističko-hotelijerskog komercijalistu, 10 za automehaničara, 10 za instalatera kućnih instalacija, šest za konobara, osam za kuhara i šest za slastičara. U Glazbenoj školi Novska slobodno je 10 mjesta, a u Glazbenoj školi Frana Lhotke Sisak slobodno je 27 mjesta, od čega 11 za glazbenik-pripremno obrazovanje te 16 za glazbenik-program srednje škole.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI