Za programe 34 udruge proistekle iz Domovinskog rata županija izdvaja 935 tisuća kuna Za programe 34 udruge proistekle iz Domovinskog rata županija izdvaja 935 tisuća kuna
SISAK – U zgradi Sisačko-moslavačke županije u Dunavskom Lloydu, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zajedno sa svojim zamjenicima, uručio je predstavnicima 34 udruge, ugovore o... Za programe 34 udruge proistekle iz Domovinskog rata županija izdvaja 935 tisuća kuna

SISAK – U zgradi Sisačko-moslavačke županije u Dunavskom Lloydu, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zajedno sa svojim zamjenicima, uručio je predstavnicima 34 udruge, ugovore o dodijeli financijskih potpora za projekte i programe iz područja programa udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

„Želimo financirati sve programe koje vi provodite kojima osiguravamo rad naših branitelja, naših udruga, a kako bi kroz te programe obilježili sve značajne datume iz Domovinskog rata, sve ono što je krasilo naše branitelje tijekom Domovinskog rata, a pogotovo gdje se kroz vaše programe prisjećamo naših poginulih hrvatskih branitelja i civila. To su velike stvari i kako vrijeme odmiče od Domovinskog rata, pomalo neke stvari zatomljuju, neke stvari se zaboravljaju, i upravo programi koje vi provodite su bitni da se te stvari ne zaborave“, rekao je uvodno župan Žinić i dodaje kako je svaki od tih programa značajan, posebice ukoliko kroz njih potiču naše mlade da i oni shvate na koji način je stvorena naša država.

„Ova županija Sisačko-moslavačka je u Domovinskom ratu najviše stradala, materijalno, stradala je i što se tiče ljudskih žrtava, gledajući općenito odnose stanovnika koliko je na kojem području živjelo. Svakako Vukovar je simbol Domovinskog rata, simbol otpora, ali ne smijemo zaboraviti sva naša mjesta u županiji. Dakle naša županija je doista jako stradala, puno je ljudskih žrtava stradalo“, zaključio je Žinić.

Za ukupno 34 udruge županija će u ovoj godini izdvojiti 935 tisuća kuna, od čega će najviše, 256 tisuća kuna biti dodijeljeno Udruzi dragovoljaca i veterana Sisačko-moslavačke županije. Navedena financijska sredstva uglavnom će biti utrošena za obilježavanje ovogodišnje obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja čija će proslava ove godine, uz koncert Marka Perkovića Thompsona, biti održana u Glini.

Predsjednik te Udruge Stjepan Hrastnik se zahvalio u ime svih udruga koje su dobila sredstva. „Ja vam se od srca zahvaljujem što podržavate programe udruga proisteklih iz Domovinskog rata jer ta sredstva će biti utrošena za obilježavanje svih onih dana koje mi ne smijemo zaboraviti, a pogotovo onih koji su dali najviše za ovu Domovinu, to jest svoj život. Zato vam od srca zahvaljujem što podržave sve te naše programe i sve udruge su ponosne na svoje sudjelovanje u Domovinskom ratu i to nikada ne smijemo zaboraviti“, kazao je Hrastnik. Dodat ćemo na kraju kako su među ove 34 udruge i dvije petrinje i to HVIDR-a Petrinja te UDVDR Petrinja.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.