Za šest cikloturističkih projekata dodijeljeno 90 tisuća kuna bespovratnih sredstava Za šest cikloturističkih projekata dodijeljeno 90 tisuća kuna bespovratnih sredstava
SISAK – U zgradi Sisačko-moslavačke županije potpisani su ugovori o dodjeli sredstava iz Proračuna Sisačko-moslavačke županije za sufinanciranje cikloturističkih projekata. Kako je istaknuo sisačko-moslavački... Za šest cikloturističkih projekata dodijeljeno 90 tisuća kuna bespovratnih sredstava

SISAK – U zgradi Sisačko-moslavačke županije potpisani su ugovori o dodjeli sredstava iz Proračuna Sisačko-moslavačke županije za sufinanciranje cikloturističkih projekata. Kako je istaknuo sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, na javni poziv Sisačko-moslavačke županije za sufinanciranje ovih projekata, kandidirano je bilo ukupno osam projekata, od kojih je šest ispunilo uvjete Javnog poziva te im je dodijeljeno ukupno 90 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

„Razvoj cikloturizma na području naše županije je bitan za razvoj turizma, a turizam je jedna od strateških grana razvoja ove županije. svi znamo da ova županija ima velike potencijale za razvoj turizma, kontinentalnog turizma i ovog trenutka vidimo veliku priliku županije da postanemo jedno središte kontinentalnog razvoja. Turizam je općenito važna grana u razvoju i Hrvatske, veliki udio u BDP-u ove države dolazi upravo iz turizma, posebice iz našeg jadranskog dijela gdje možemo reći da je pomalo jadranska obala zasićena turistima i da veliki broj stranaca i turista koji dolaze na Jadran pomalo dolaze i u ovakva područja“, kazao je Žinić.

Dodaje kako zajedno s turističkih zajednicama gradova i općina i Turističkoj zajednicom naše županije kroz razne projekte pokušavaju kontinentalni turizam na našem području dodatno unaprijediti. „Mi kao Županija također imali smo nekoliko projekata za razvoj cikloturizma. Jedan smo završili prošle godine, zajedno s Ministarstvom turizma gdje smo označili sve biciklističke rute, a na području naše Županije ima 25 županijskih i lokalnih biciklističkih ruta u dužini od 1000 kilometara. Vjerujem da će kroz ovaj naš projekt ta kilometraža biti povećana. Osim postojećih biciklističkih ruta postoji karta svih ruta, postoji i jedna aplikacija na mobitelima gdje možete vidjeti te rute sa svim lokacijama, sa svim turisitčkim destinacijama uz te rute“, dodao je Žinić i ističe kako prihod od ovakvog oblika turizma raste.

„Ti turisti koji dolaze bicklima, su doista vrlo bogati turisti i oni traže uz same biciklističke staze i određene druga sadržaje za smještaj svojih bicikla, za svoj smještaj i to su gosti koji su poželjni na ovom području“, zaključio je Žinić te najavljuje kako će već idućeg tjedna dodijeliti 16 ugovora za bespovratne potpore za razvoj turizma u iznosu od 400 tisuća kuna.

Ugovore su tako danas potpisali predstavnici Turističkih zajednica Siska, Petrinje, Novske, Topuskog, Sisačko-moslavačke županije te predstavnici OPG-a Leskarac. Turistička zajednica Grada Petrinje je za projekt Cikloturizam-unaprjeđenje turističke ponude za cikloturiste dobila putem ovog javnog poziva 16.530,30 kuna.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.