Zajedničkom inicijativom obilježili Svjetski dan bolesnika Zajedničkom inicijativom obilježili Svjetski dan bolesnika
SISAK – Svjetski dan bolesnika utemeljio je papa Ivan Pavao II., a kao cilj toga Dana naznačena je želja da se društvo senzibilizira za... Zajedničkom inicijativom obilježili Svjetski dan bolesnika

SISAK – Svjetski dan bolesnika utemeljio je papa Ivan Pavao II., a kao cilj toga Dana naznačena je želja da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb. Kao datum obilježavanja Svjetskog dana bolesnika izabran je 11. veljače, kad se u Katoličkoj Crkvi slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, budući da je marijansko svetište u Lourdesu, poznato po brojnim čudesnim ozdravljenjima, postalo velikim okupljalištem bolesnika koji se ondje dolaze moliti. Ove godine Papina poruka nosi naslov „Besplatno primiste, besplatno dajte!“ (Mt 10, 8).

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Opća bolnica dr. Ivo Pedišić Sisak ovaj značajan datum obilježili su na način da su korisnice zaposlenice Programa zapošljavanja žena u zajednici  Zaželi Projekta ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstvima ESF-a u ponedjeljak, 11. veljače posjetili Odjel pedijatrije, nazočnima predstavili projektne aktivnosti, razgovarali s osobljem, ohrabrili male pacijente i njihove roditelje, te ih darivali slatkišima i balonima za brz oporavak.

Opća bolnica Sisak ima status Bolnice prijatelja djece i posebna pozornost se usmjerava na zaštitu njihovih prava i interesa, te pružanje odgovarajuće zdravstvene skrbi i njege. U uvodnom dijelu susreta nazočnima se je obratila glavna sestra bolnice Danijela Škvorc, magistra sestrinstva – v.d. pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i Gordana Jurić, diplomirana medicinska sestra, sestra za edukaciju  iz Jedinice za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite, koje su pozdravile suradnju i zajedničko obilježavanje ovog značajnog datuma.

Voditeljica projekta ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno dr. sc. Daša Poredoš Lavor istaknula je kako se upravo poruka Svetog Oca Pape „Besplatno primiste, besplatno dajte!“ odnosi i na njihov posjet Odjelu pedijatrije u smislu da su došli dati podršku, ljubav, utjehu i osmijeh, jer osmijeh ne košta ništa, a djeluje ljekovito.

GIMG Sisak je za ovu prigodu osigurala iz sredstava donacije (tvrtka C.I.O.S. iz Zagreba) prigodne slatke pakete i balone koje su zajedno podijelili djelatnici bolnice i korisnice zaposlenice malim pacijentima na odjelu i ambulanti.

Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ odobrena su novčana sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. kroz poziv za dostavu projektnih prijedloga –  Zaželi – Program zapošljavanja žena  za projekt pod nazivom ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno (Kodni broj: UP.02.1.1.05.0119). Odobrena novčana sredstva obuhvaćaju 27 mjeseci provedbe projekta. Cilj projekta: Osnažiti i unaprijediti radni potencijal 10 teže zapošljivih žena iz Sisačko-moslavačke županije putem zapošljavanja, a s ciljem ublažavanja posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za najmanje 60 krajnjih korisnika – osoba starije životne dobi. Vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna. Partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak.

Uz redovne opisane projektne aktivnosti, korisnice zaposlenice sudjeluju u raznim značajnim aktivnostima u zajednici u svrhu promocije Projekta Zaželi, socijalne integracije marginaliziranih i socijalne integracije.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.