Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
adpgo

Zanimljiva izložba A.D.P.-a u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja

PETRINJA – U sklopu Mjeseca hrvatske knjige na Odjelu za odrasle u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja sve do 25.listopad svi zainteresirani mogu razgledati izložbu proizvoda 3D printera i laserskog rezača te graviranja. Izložbu su postavili Ivan i Marina Kosak, vlasnici obrta A.D.P.kompjutersko grafičke usluge iz Petrinje.

„U Petrinji smo mi već poznati jer dolazimo na sajmove koji su u Petrinji već par godina. Ono što smo donijeli na izložbu je ono što sve imamo na štandovima. To su proizvodi, razni privjesci za ključeve koji su rađeni i na laserskom rezaču i na 3D printeru koji su od plastike, dok sada radimo i kućice razne od drveta koje radimo na laserskom rezaču. Razni su modeli i tematski su sada više vezani za Božić“, rekao nam je Ivan Kosak.

Dodaje kako svi zainteresirani izložene proizvode mogu i kupiti tako da se jave njima i naruče proizvod koji im se najviše sviđa. Posebno zanimljive su male ukrasne kućice koje su zapravo držači za vrećice čaja.

„Imamo dva modela. Jedan je kao vjetrenjača, a drugi je kao ukrasna kuća, više štih sjevernih zemalja. Unutra se mogu stavljati vrećice za čaj i onda se izvlače van kada vam zatrebaju. Radimo i magnete. To smo prvo počeli raditi. Imamo magnete koje radimo pomoću laserskog rezača. To su unikati koje samo mi imamo, to nema nigdje za nabaviti. Radimo i klasične magnete, kvadratne dok imamo i na 3D printeru par izvedenih stucka“, dodaje Kosak.

Zanimljivo je što je većina njihovih proizvoda sa petrinjskim motivima, kao što su primjerice naušnice u oblicu stucke ili privjesci u obliku stucke. „Trudimo se imati sve što je vezano za Petrinju. Ali smo sada počeli raditi malo i šire, radili smo neke stvari za sisački sajam. Imamo sada magnete i privjeske vezane za Sisak, kao i za Hrvatsku Kostajnicu jer i tamo prodajemo naše proizvode preko Knjižare Šušnjić. Tamo imamo naše proizvode također“, ističe Kosak.

Kosak dodaje kako sve njihove proizvode zainteresirani građani mogu potražiti i pogledati putem njihove Facebook stranice. Kosak na kraju otkriva kako su počeli raditi i na društvenim igrama. „Od prošle godine, sredine prošle godine sam počeo raditi stvari za društvene igre, inserte, umetke koji se stavljaju u društvene igre za baš one koji su zagriženi igrači. Idem sada na sajam u Njemačku, Esen, najveći sajam na svijetu za društvene igre. Nadam se da će ovaj naš novi proizvod biti prepoznat na tom sajmu“, zaključio je Kosak.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X