Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
adventpetrinjabeata

Započela je božićna bajka u gradu, počeo je Advent u Petrinji

PETRINJA – Paljenjem prve adventske svijeće na velikom vijencu pored Župne crkve Svetog Lovre u Petrinji te službenim otvorenjem manifestacije Advent u Petrinji, započela je božićna čarolija u gradu koja će trajati sve do 5.siječnja 2019.godine. Manifestaciju Advent u Petrinji otvorili su svojim nastupom Ivana i Hrvoje Sekulić uz pratnju Marija Filipovića, dok je sve okupljene u petrinjskom Gradskom parku zagrijala i grupe Beatta.

Ivanka Držaj, direktorica Turističke zajednice grada Petrinje je istaknula kako građane i naše drage goste, puno toga očekuje tijekom manifestacije Advent u Petrinji. „Slušam razne komentare, netko kaže što to nama sve treba, općenito u životu, toliko slavlja, toliko lampica, toliko svega, ali, zašto si ne bi stvorili bajku u životu, pogotovo u teškim danima, kada znamo da je toliko patnje i boli na cijelome svijetu, toliko tužnoga i ružnoga, zašto ne bi barem u ove dane, kada nam to i kalendari dozvoljavaju, bili drugačiji i uživali u našim bajkama“, rekla je Držaj.

Organizator brojnih događanja u sklopu Adventa u Petrinji je upravo Turistička zajednica grada Petrinje, pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, zbog čega je ovu manifestaciju otvorila zamjenica petrinjskog gradonačelnika dr.Viktorija Kaleb.

„Počeli smo sa otvaranjem ovih manifestacija vezanih za Advent i imamo stvarno jednu ogromnu ponudu. Za svačiji okus i ukus ima ponešto, ljudi se mogu doći zabaviti, prošetati. Stvarno je lijepo. Želim poručiti, grad je unatoč svim problemima, uvijek spreman izaći sugrađanima maksimalno koliko može u susret. Advent i sam poziva na promišljanje, na povratak kući, a povratak kući je povratak Bogu“, rekla je Kaleb.

Dok su stariji mogli uživati u gastronomskoj ponudi i glazbi, naši najmlađi sugrađani imali su priliku posjetiti kućicu Djeda Mraza gdje je bajke pričala Vila Mrazica. Program Adventa ide dalje, te tako sve okupljene u ponedjeljak (2.prosinca) u petrinjskom Gradskom parku od 17 sati očekuje program za djecu u sklopu gostuje kazalište iz kofera „Kamišibaj“, dok će od 19 sati biti održan koncert grupe Neki to vole vruće.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X