Započeli radovi na krovištu budućeg Društvenog doma u Slani Započeli radovi na krovištu budućeg Društvenog doma u Slani
SLANA – Darinko Dumbović, 12.kandidat Narodne stranke Reformisti na listi broj 19 za nadolazeće izbore za Europski parlament, obišao je sa članovima petrinjskog ogranka... Započeli radovi na krovištu budućeg Društvenog doma u Slani

SLANA – Darinko Dumbović, 12.kandidat Narodne stranke Reformisti na listi broj 19 za nadolazeće izbore za Europski parlament, obišao je sa članovima petrinjskog ogranka Narodne stranke Reformisti radove na krovištu Društvenog doma u Slani.

„Radovi su počeli davno, to je bilo prije više godina kada smo lupili temelje koji su ostali sami sebi svrha. I kada sam dugi niz godina, zadnjih četiri i pet godina vidjeli što je to Slana kao mjesto koje prije svega ima dobre ljude, koji su bili u Domovinskom ratu, koji su na ovim prostorima ostali bez svojih najbližih i koji su se vratili na zgarišta i ljudi koji žele društveni život. Mislim da je ovo sada bio zadnji vagon i zadnji vlak za ovo područje kako bi ga mogli povezati, da imaju nadgradnju života u ovakvim domovima“, rekao je Dumbović.

Vjeruje kako će u budućnosti mještani Slane biti zadovoljni s ovim domom. „Investicija do pod krov je 650 tisuća kuna. Nadam se da kada bude gotovo, a mora biti gotovo u rokovima, odnosno za jedno mjesec dana, da ćemo se ovdje naći i da ćemo pozvati sve drage prijatelje kako bi se proveselili, a onda imamo i onu drugu etapu, a to je finaliziranje radova. Ovdje ima dosta posla što se tiče interijera i eksterijera, ali imamo i ono što je izuzetno važno za sjeverozapadni prsten da ishodujemo lokacijsku i građevinsku dozvolu za vodu koja je ovdje potrebna“, ističe Dumbović.

Osim rješavanja problema sa vodom, najavljuje i sanaciju dva kilometra cesta. „Ja se prije svega zahvaljujem svim gradskim vijećnicima, Gradu Petrinji, svima koji su napravili i sve ovo pripremili. Ova sredstva su proračunska sredstva Grada Petrinje i ovo je jedan ovako poseban primjer da ne radimo nešto iz EU fondova, što ne znači da ne bi trebali pripremiti projekciju mogućih projekata iz EU Fondova, jer bojim se ako se svi budemo oslanjali na Grad, da nećemo moći napraviti sve iz proračuna Grada Petrinje. Ovdje smo se nekako stisli da damo sve od sebe, da ovih 650 tisuća kuna nabavimo za prvu ruku“, kazao je Dumbović koji na kraju ističe kako je ovo prva faza ovog projekta, a u sljedećim fazama očekuje da se u ovakve i slične projekte uključe u partnerskom smislu i resorna ministarstva.

SPONZORIRANI ČLANAK EU IZBORI

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.