Započeo tehnički pregled buduće Osnovne škole Zorka Sever u Popovači Započeo tehnički pregled buduće Osnovne škole Zorka Sever u Popovači
POPOVAČA – Početkom mjeseca srpnja ove godine započeo je tehnički pregled Osnovne škole „Zorka Sever“ u Popovači, a u svrhu izdavanja uporabne dozvole. Na... Započeo tehnički pregled buduće Osnovne škole Zorka Sever u Popovači

POPOVAČA – Početkom mjeseca srpnja ove godine započeo je tehnički pregled Osnovne škole „Zorka Sever“ u Popovači, a u svrhu izdavanja uporabne dozvole. Na početku tehničkog pregleda bio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec.

„To je uistinu jedan dan koji će ući u povijest, budući da nakon svih problema koji su bili vezani uz ovu školu, započet je tehnički pregled. Stručne službe i stručnjaci će pregledati sve izvršene radove. Naravno da kao i na svakom gradilištu, i ovdje možemo očekivati da će biti još nekih sitnih nedostataka, popravaka koje će trebati doraditi, no to neće zaustaviti daljnji tijek radova na ovoj školi koji se odnose na njezino osnivanje i stjecanje svih preduvjeta, bitnih i značajnih te važnih za početak nastave“, rekao je Rosavec.

Ističe kako tehnički pregled škole obuhvaća samo pregled tehničkih detalja. „Zašto klupe i ploče još nisu postavljene, zašto nije riješena kompletna infrastruktura, naime to slijedi sada u ovom drugom koraku koji se odnosi na samo opremanje škole. Dovoz tih segmenata, kluba i ostaloga je u tijeku. Dio se opreme već nalazi na gradilištu. Zašto smo krenuli s ovim, iz naprostog razloga kako bi pokušali uspjeti paralelno sa završetkom opremanja škole i njezinog osnivanja, da imamo kompletne preduvjete za početak nastave“, kazao je Rosavec koji je na kraju izrazio nadu da ćemo vrlo brzo dočekati i samo otvaranje te početak nastave u ovoj školi.

Kada škola i bude gotova, bit će to najveća investicija u području obrazovanja u zadnjih nekoliko desetaka godina u Sisačko-moslavačkoj županiji. Školu će pohađati dio učenika postojeće škole u Popovači te učenici područnih škola Gornja Gračenica i Donja Gračenica. Škola će imati 20 učionica i praktikuma te 10 kabineta, kapacitiranih za 500 učenika u jednoj smjeni. Škola će sa svim pratećim prostorima imati 4 377 m2, dok će sportska dvorana imati 2 892 m2. U sklopu sportske dvorane bit će izgrađeno i fiksno gledalište s 500 mjesta. Dvoranu će, osim za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, koristiti i sportske udruge te građani s područja Popovače.

Foto:SMŽ

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.