Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
policijauniverzalnagore

Zaradili visoke kazne u prometu

Vozači s područja Sisačko-moslavačke županije su ovog vikenda zaradili poprilično visoke kazne u prometu.

Zaradio novčanu kaznu od 24.000 kuna

U subotu, 7.rujna, u Lekeniku, policijski su službenici zaustavili 39-godišnjaka koji je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i koji je odbio alkotestiranje. Vozač je uhićen i doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku koji mu je odredio novčanu kaznu od 24.000 kuna, te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

 

Kazne zatvora vozačima

U petak, 6. rujna oko 20 sati, u Gornjem Hrastovcu, općina Majur, zaustavljeno je osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 68-godišnji muškarac. Izvršenom provjerom utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Vozač je uhićen i doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 13 dana.

U nedjelju, 8. rujna oko 9,30 sati u mjestu Dugo Selo Lasinjsko, općina Gvozd, policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registracija kojim je upravljao 36-godišnjak također za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. I on je uhićen i doveden nadležnom Općinskom sudu koji mu je odredio kaznu zatvoru u trajanju od 14 dana.

 

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,96 promila

U petak, 6. rujna oko 16 sati, u mjestu Sunja, policijski su službenici zaustavili vozilo kojim je upravljao 63-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,96 promila. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja.

 

Vozio autocestom brzinom od 206 km/h

U subotu, 7.rujna oko 12 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil Audi, njemačkih registracija, kojim je iz smjera Lipovca brzinom od 206 km/h upravljao 37-godišnji državljanin Njemačke. Zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine izdan mu je obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 5000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X