Zavolontiraj u manifestaciji „Hrvatska volontira 2019.“ Zavolontiraj u manifestaciji „Hrvatska volontira 2019.“
Uz poruku „Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu”, Hrvatski centar za razvoj volonterstva organizira svibanjsku manifestaciju “Hrvatska volontira”. Ova manifestacija održava se već... Zavolontiraj u manifestaciji „Hrvatska volontira 2019.“

Uz poruku „Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu”, Hrvatski centar za razvoj volonterstva organizira svibanjsku manifestaciju “Hrvatska volontira”.

Ova manifestacija održava se već devetu godinu zaredom i njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) od 2011. godine organizira manifestaciju pod nazivom Hrvatska volontira koja se održava na nacionalnoj razini svake godine krajem svibnja. U manifestaciju se uključuje velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje. Hrvatska volontira 2018. okupila je 181 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova i općina proveli 288 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 4.218 volontera poklonilo je 22.226,5 volonterskih sati svojim zajednicama.

Manifestacija “Hrvatska volontira” ove će se godine održavati od 22. do 25. svibnja.

“Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima”, poručuju iz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

Na sudjelovanje u manifestaciji pozvane su sve neprofitne organizacije – organizatori volontiranja, da organiziraju volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobit za zajednicu u kojoj djeluju, te da uključivanjem što većeg broja volontera i zaposlenika tvrtki pokažu da zajednički možemo više i bolje.

Svoje aktivnosti organizacije mogu prijaviti do 17. svibnja 2019., putem online baze aktivnosti, na kojoj će se nalaziti popis svih aktivnosti koje će se odvijati u tjednu “Hrvatska volontira”.

“Sloganom ovogodišnje manifestacije „Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“ želimo naglasiti da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge ljude, a ako volontiramo zajedno s kolegama kroz program tvrtke, tada nam može biti još ljepše i veselije. Budi primjer! Budi pokretač!”, poručuju iz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

Za sve dodatne informacije, javite se Volonterskom centru Petrinja ili Hrvatskom centru za razvoj volonterstva. (Volonterski centar Petrinja koji od njezinih početaka sudjeluje u manifestaciji “Hrvatska volontira”, nalazi se u Turkulinovoj 9 (Udruga IKS) – telefon: 044/813 -709. Ove godine provode brojne aktivnosti sa svojim partnerima u Domu za starije i nemoćne osobe i Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji. Aktivnosti u sklopu manifestacije provodi i 8 osnovnih škola u projektu “Moja škola – zajednica sa srcem”.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.