Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
galdovačkimostnaslov

Završetak sanacije Galdovačkog mosta u Sisku

SISAK (GALDOVO) – Završena je obnova Galdovačkog mosta u Sisku. Ovaj most koji na rijeci Savi povezuje Sisak s prigradskim naseljima i izravna je prometna veza od Siska prema Popovači i Kutini, izgrađen je 1983. godine. Frekventan promet i „zub vremena“ učinili su svoje i most je bilo nužno sanirati. Radovi na sanaciji počeli su u svibnju prošle, a završeni početkom svibnja ove godine. Sa svojim zamjenicima te predstavnicima investitora, izvođača radova i mještanima Galdova, most je ovog četvrtka obišao sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

„Grad Sisak je, možemo se i pohvaliti, grad na tri rijeke, grad mostova. Jedan od tih mostova je i most Galdovo koji je obnovljen prije petnaestak, dvadesetak dana i pušten u promet. Ukupna vrijednost radova na ovom mostu bila je 11,3 milijuna kuna – sami građevinski radovi 10,5 milijuna kuna. Prvotna, planirana vrijednost bila je negdje oko 9,7 milijuna, međutim pojavili su se i dodatni radovi, pa su dodatkom ugovora radovi nešto povećani. Sanaciju mosta u stopostotnom iznosu financirale su Hrvatske ceste“, objasnio je Žinić.

Radovi su, kaže Žinić, izvedeni u roku.

„Rok je bio 10 mjeseci, dakle 20. ožujka ove godine, no aneksom ugovora su produženi i završeni 30. travnja. Dakle, prije 15 dana je bio rok, pa možemo reći da su i završeni u roku. Izvedeni su radovi na sanaciji kompletne kolničke konstrukcije, pješačkih hodnika i ograde, a ono što je najvažnije, napravljena je sanacija osnovne čelične konstrukcije – dakle kompletno, svi nosači su detaljno pjeskareni, dodatno ojačani, vareni, nakon čega su napravljeni i antikorozivna zaštita i završno bojanje. Most je sada izvrstan i ja vjerujem da narednih 50 godina neće trebati na njemu više raditi nikakve sanacije“, rekao je Žinić koji je zahvalio investitorima, izvođačima i nadzoru na obavljenom poslu, a stanovnicima Galdova i svima koji ovim mostom prometuju, na strpljenju.

Najavio je i nastavak obnove i izgradnje mostovne infrastrukture u Sisku.

„Trenutno u Sisku se obnavlja i most Gromova, u tijeku je druga faza sanacije vrijedna 15 milijuna. Kad i ta sanacija bude završena imat ćemo dva prekrasna mosta. Ono što svi željno očekujemo je početak radova na izgradnji mosta Odra i pristupne ceste prema završetku autoceste koja bi trebala početi, ja vjerujem, tijekom ljeta, možda i za mjesec dana. Trenutno su malo usporene aktivnosti na odabiru izvoditelja. Završen je javni natječaj, istekli su i rokovi žalbe i sada je u fazi odabir najpovoljnijeg izvoditelja. Vjerujem da će se to uskoro dogoditi“, kazao je župan, napomenuvši kako se u budućnosti očekuje izgradnja još jednog mosta u Sisku.

„Projekt je manje – više gotov. Napravit će se njegova revizija i cilj nam je da to budu glavni infrastrukturni objekti koji bi se trebali graditi u Sisku. Dakle, još jedan most je dosta nužan. Znamo da Stari most, naš zidan stari most, kako ga zovemo, je također u takvoj situaciji, fazi da bi i na njemu trebalo izvršiti određene radove obnove, tako da je jedan novi most preko rijeke Kupe svakako dobro došao“, zaključio je Žinić.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X