Završna konferencija projekta „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ Završna konferencija projekta „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“
SISAK – U Sisku, u prostoru HGK – Županijska komore Sisak ovog četvrtka (11.srpnja 2019.) održana je završna konferencija projekta „AKO – Aktiviraj se... Završna konferencija projekta „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“

SISAK – U Sisku, u prostoru HGK – Županijska komore Sisak ovog četvrtka (11.srpnja 2019.) održana je završna konferencija projekta „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“.

Tom prilikom predstavljene su realizirane aktivnosti i rezultati projekta koji je namijenjen nezaposlenim mladim osobama s područja Sisačko-moslavačke županije do 29 godina starosti, radi povećanja njihove zapošljivosti, besplatnim obrazovanjem za programere internetskih aplikacija i web-dizajn, praktičnim osposobljavanjem u stvarnom radnom okružju u IT tvrtkama partnerima te kroz inovativne radionice u Centru za mlade.

Projekt je provodio Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak. Partneri u projektu bili su: HGK-Županijska komora Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina, Udruga IKS, Euroart 93 d.o.o., Fokus Infoprojekt d.o.o., Maracom d.o.o., Applied Ceramics d.o.o. , Kreativa studio d.o.o. i Pučko otvoreno učilište Algebra.

„Projekt „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ trajao je 14 mjeseci, od 14. svibnja prošle godine i evo 13. srpnja je zadnji dan njegove provedbe i zato smo odlučili danas održati završnu konferenciju projekta. Projekt je provodio Hrvatski zavod za zapošljavanje  Područni ured Sisak s devet partnera iz civilnog, javnog i privatnog sektora. Iznimno nam je drago što su i četiri uspješne sisačke informatičke firme prepoznale ovu našu ideju povećanja zapošljivosti nezaposlenih osoba s područja Sisačko-moslavačke županije i uključili se u sam projekt“, rekla je voditeljica projekta Štefica Tominović iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak.

Podsjetila je kako je cilj projekta bilo povećanje zapošljivosti nezaposlenih mladih osoba do 29 godina, iz naše županije.

„U projektu smo si zadali cilj od 75 takvih osoba za uključivanje u projekt. Taj indikator smo zadovoljili – 47 mladih osoba je bilo uključeno u IT obrazovanja – pri tom mislim na programiranje i web dizajn. Uz to, održali smo tri nove radionice u Centru za mlade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Sisku – od volontiranja do posla, o traženju posla u digitalnom okruženju i o poduzetništvu. U same radionice se uključilo 29, a u IT obrazovanje 47 mladih nezaposlenih osoba. Sa zadovoljstvom možemo reći da je do kraja projekta od tih 47 osoba s novim znanjem o IT sektoru, već 10 osoba pronašlo posao.“

Za uspjeh ovog projekta, važna je bila sinergija svih partnera i sudionika.

„Možemo zaključiti da je zapravo sinergija javnog, privatnog i civilnog sektora najbolji način za raditi projekt u kojem se želi postići konkurentnost za neke ranjive skupine. I sam natječaj koji se zove „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“ u okviru kojeg smo i prijavili ovaj projekt ima za cilj pomoći ranjivim skupinama kako je definirano strategijama ljudskih potencijala po županijama u Hrvatskoj“, objasnila je Tominović.

Vrijednost projekta iznosi 812.231,91 kunu. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.