Trgovina Goga
Zbog izazivanja požara uslijedila uhićenja Zbog izazivanja požara uslijedila uhićenja
Požari u Dalmaciji su pod nadzorom, a iza gasitelja su naporni dani borbe protiv plamena diljem Šibensko-kninske županije. Prema najnovijim informacijama požar je buknuo... Zbog izazivanja požara uslijedila uhićenja

Požari u Dalmaciji su pod nadzorom, a iza gasitelja su naporni dani borbe protiv plamena diljem Šibensko-kninske županije. Prema najnovijim informacijama požar je buknuo na Braču, između Splitske i Supetra te su na požarište upućena dva kanadera.

Od jutros gori i na Korčuli, pa su sve vatrogasne snage poslane na požarište na otoku, a kanadari su u pripravnosti, potvrdio je vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

S obzirom na ovogodišnji velik broj požara te sumnju njihova podmetanja, Šibenska policija je izvijestila kako je uhitila dvojicu muškaraca i jednu ženu koje sumnjiči za izazivanje požara na području Šibensko-kninske županije. Također, kriminalističko istraživanje dovršeno je nad dvojicom muškaraca u dobi od 22 i 28 godina, te 75-godišnjom ženom, koja je u utorak, spaljivanjem odjeće na otvorenom prostoru, izazvala požar u Biskupiji, izvijestila je šibenska policija. Mladić od 22-godine zatečen je kako cigaretom pali travu u mjestu Podumci u općini Unešić, a 28-godišnjak je u sedam navrata palio vatru s namjerom da izazove požar na području Knina. Nakon kriminalističkog istraživanja, 22-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, stavljen u pritvor. Policija ga je osumnjičila za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Također, u policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom koji je osumnjičen za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Policija je utvrdila da je osumnjičeni od 11. do 22. kolovoza na području grada Knina na otvorenom prostoru u sedam navrata upaljačem palio suhu travu, grmlje i ševar, s namjerom da izazove požar. Srećom, tom prilikom nije nastala materijalna šteta jer su vatrogasci požare brzo uočili i ugasili.

Komentari

Antonija Radošević Novinar / Voditelj

Trenutno kod nas na jednogodišnjem stručnom osposobljavanju. Novi glas u našem eteru. Nakon završenog studija komunikologije na Hrvatskim studijima u Zagrebu, Tonka, kako je svi rado zovemo, postaje dio našeg tima. Odlučna, odgovorna, spremna na izazove koje donosi ovaj posao, ali i s odličnim smislom za humor, svakako je jedno veliko osvježenje kako nama, tako i našim slušateljima i čitateljima.