Zdravko Mamić ranjen u nogu Zdravko Mamić ranjen u nogu
TOMISLAVGRAD – Zdravko Mamić nastrijeljen je na području Tomislavgrada u Bosni i Hercegovini. Prema dostupnim informacijama, napadač je pucao iz automobila u mjestu Zidine... Zdravko Mamić ranjen u nogu

TOMISLAVGRAD – Zdravko Mamić nastrijeljen je na području Tomislavgrada u Bosni i Hercegovini. Prema dostupnim informacijama, napadač je pucao iz automobila u mjestu Zidine i ranio ga u nogu, piše HRT.

Savjetnik Dinama vozilom Hitne pomoći prevezen je u obližnji dom zdravlja gdje je zbrinut. Rana na nozi je sanirana i Mamić je izvan životne opasnosti.

Neslužbeno se doznaje da su na Mamića pucala dva napadača, a pogodio ga je samo jedan metak. Očevici su vidjeli da su dvije osobe pobjegle nakon što je Mamić ranjen, potvrdili su iz MUP-a Hercegbosanske županije koji provodi opsežnu potjeru za počiniteljima. Više policajaca traga za počiniteljima napada, a u potjeru za njima bit će uključeni policijski psi i specijalni timovi iz Bihaća.

Ravnatelj Doma zdravlja dr. Ivan Bagarić potvrdio je za Hinu da je Mamić zadobio prostrijelnu ranu natkoljenice te da je izvan životne opasnosti.

Liječnički tim s dr. Vladom Tabakom Iz Doma zdravlja u Tomislavgradu sanirao je ranu i zaustavio krvarenje. Nakon što je zbrinut u domu zdravlja, Mamić je na vlastiti zahtjev napustio bolnicu i otputovao prema Zagrebu, kazao je dr. Bagarić.

Kao branitelji Zdravka Mamića, Maria Mamića i Zorana Mamića ovim putem osuđujemo svaki oblik nasilja bez obzira čime je isto motivirano, navodi se u priopćenju zagrebačkog Odvjetničkog ureda M&S Partners.

Budući da ovo nije prvi napad na Zdravka Mamića već samo s najdalekosežnijim posljedicama, njegovi odvjetnici žele ukazati na nužnost pokretanja svih raspoloživih mehanizama u zaštiti Ustavom i zakonom zajamčenih prava svih pojedinaca, pa tako i Zdravka Mamića s ciljem preveniranja bilo kakvog daljnjeg oblika nasilja.

Ujedno, apeliraju na medije i njihove predstavnike u vezi s, kako navode, njihovom odgovornosti, osobito glede situacija u kojima isti daju medijski prostor i pozornost javnim osobama, stručnjacima, udrugama i njihovim predstavnicima, koji svojim istupima kroz medije šire izravnu, a neargumentiranu netrpeljivost prema Zdravku Mamiću, budući je isto zasigurno potaknulo nasilje prema njemu.

Mamićevi odvjetnici stoga u priopćenju mole predstavnike medija da i o ovom i o drugim događajima, odnosno sudskim postupcima vezano uz Zdravka Mamića,  objektivno informiraju javnost, sukladno pravilima novinarske profesije i etike, poštujući pri tome presumpciju nevinosti Zdravka Mamića.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.