Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
divjaksisak2020a

Žinić: „Vjerujem da će na jesen nova Strukovna škola biti otvorena“

SISAK – Na Aktualnom satu 20.sjednice Županijske skupštine, jedno od pitanja županijskih vijećnika je bilo i u kojoj su fazi radovi na novoj Strukovnoj školi u Sisku. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo kako je škola završena.

„Treba još biti izvršen tehnički pregled vrlo brzo i postupak je javne nabave za nabavku opreme, odnosno dio opreme se nabavlja, dok se dio opreme prenosi iz sadašnje Strukovne škole, opreme koja je odgovarajuća. Na taj način vjerujem da će na jesen škola biti otvorena, odnosno da će učenici moći pohađati tu novu školu. Nadam se da će moći svi pohađati normalno školu, da neće biti on-line nastave kako je to bilo do sada“, rekao je Žinić.

Dodaje kako se time stječu uvjeti za njihov sljedeći projekt, a to je izgradnja budućeg Učeničkog doma u Sisku koji bi trebao biti napravljen na lokaciji sadašnje Strukovne škole u Sisku. „Učenički dom će biti za 74 učenika. To je nešto što će opet doprinijeti kvaliteti srednjoškolskog obrazovanja i mogućnosti školovanja neke djece iz naše županije koji moraju putovati iz udaljenih mjesta, koji će moći biti smješteni ovdje u Učeničkom domu. Taj projekt je pokrenut davno, neki radovi su iz tog projekta već napravljeni, ali nismo mogli ići dalje iz razloga što nije bila Strukovna škola gotova“, pojasnio je Žinić.

Vjeruje kako će izgradnja nove Strukovne škole biti doprinos našem gospodarstvu i našim obrtnicima jer su i s obrtnicima sklopljeni određeni sporazumi o potrebi za deficitarnim zanimanjima koji će se moći odmah zaposliti nakon završetka te škole. Dodajmo na kraju kako u novoj školskoj godini u Strukovnoj školi Sisak upisuju 162 nova polaznika za 18 zanimanja.

 

Foto: Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

MOST-ovo „Pismo namjere“

PETRINJA – Povjerenica MOST-a za Sisačko-moslavačku županiju Luca Gašpar Šako poslala je priopćenje nazvano „Pismo

X