Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
profnaslovna

Značajna humana gesta profesora Tehničke škole u Sisku

SISAK – Kad se zainate oni koji vole djecu, koji posvećuju svoj život za njihovu dobrobit, tad se zaista pokazuje tko drži svoju riječ i koliko časti nosi i zaslužuje.

Profesori Tehničke škole iz Siska su svaki dan proveden u štrajku, kao i njihovi kolege prosvjetari u cijeloj Hrvatskoj, novac koji im je Vlada prijetila oduzeti, a radi se o 315 kuna po danu provedenom u štrajku, sakupljali za djecu u bolnici. Sakupljenim novcem kupili su posteljinu, jastuke, poplune, plahte i opremu za dječje krevetiće za dječji odjel, odnosno Odjel za pedijatriju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.

Sve kupljeno odnijeli su u petak, 29. studenoga 2019. na dječji odjel gdje su donaciju preuzeli glavna medicinska sestra Ivana Savinc, medicinski brat Alen Sadiković i dr. Ines Zukan.

Kako nam je rekla Martina Janko, djelatnica i predstavnica Tehničke škole Sisak, „Nakon Skupa zaposlenika otišli smo kolegica Ana Burić Kundrata, kolege Darijo Radoš, Damir Pišonić, Dario Vuić i Fuad Topčagić predati donaciju koju smo pripremili prema unaprijed dogovorenim potrebama ovog dječjeg odjela i zaista nam je bilo izuzetno drago da smo mogli pomoći dječici koja ovdje moraju, nažalost, boraviti, da im bude što udobnije i da sve njihove bolesti i boli što prije prođu.“ Također, Martina Janko je napomenula kako se akcija i dalje nastavlja.

Foto: Tehnička škola Sisak

 

Kristina Jakopović

Kristina Jakopović

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. Slušatelji je ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.

NAJNOVIJE VIJESTI