Županijski Lidrano u Petrinji Županijski Lidrano u Petrinji
PETRINJA – Ovogodišnji Lidrano – Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Sisačko – moslavačke županije održava se danas... Županijski Lidrano u Petrinji

PETRINJA – Ovogodišnji Lidrano – Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Sisačko – moslavačke županije održava se danas u Petrinji. Smotru je organizirao županijski Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, a domaćin je Prva osnovna škola Petrinja. Ravnatelj škole Robert Groza na otvaranju smotre u Hrvatskom domu Petrinja napomenuo je kako je ova petrinjska škola po prvi put domaćin županijskog Lidrana.

groza tekst

„Mi smo počašćeni što je izbor pao na nas – to je i odgovornost, ali i radost što imamo priliku ugostiti sve te učenike i mentore. Kako mi nemamo svog prostora koji bi mogao primiti tako veliki broj učenika, ravnatelj Hrvatskog doma nam je ustupio dvoranu tako da smo susret organizirali ovdje“, objasnio je Groza poželjevši dobrodošlicu i uspjeh svim sudionicima.

Smotru je otvorila je predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

ivanka tekst

„Mi u Županiji pokušavamo cijelu županiju pokriti organizacijom ovih natjecanja među našim osnovnim i srednjim školama i svake godine odabrati drugog domaćina, drugi grad.Ove godine je to Petrinja. Lidrano je jedna specifična smotra koja zaista pokazuje veliku kreativnost učenika, njihovu sposobnost izražavanja i učenici jako vole ovo natjecanje. Zahvalni smo mentorima koji svake godine uključuju sve više i više učenika. Mogu reći i kako su iz godine u godinu natjecanja sve jača i sve bolja. Naši učenici i na državnim natjecanjima postižu izrazito dobre rezultate. Djeca vole ova natjecanja. Ja bih rekla da to nisu samo natjecanja u znanju. To su natjecanja u vještinama, u kreativnosti, ali su i vrlo zabavna. Kao i svake godine mi pratimo županijsko natjecanje i sigurno ćemo financirati odlazak naših učenika koji postignu najbolje rezultate i na državnu smotru“, rekla je predsjednica Županijske skupštine.

U ime Grada Petrinje, podršku Lidranu dao je pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vladimir Demetrović.

demac tekst

„Kad vidimo koliko ovdje, u ovoj dvorani ima mladih, klinaca i klinceza, mislim da je osigurana budućnost i županije i grada Petrinje. Među njima će sigurno biti budućih glumaca, budućih umjetnika. Oplemenili su ovo događanje i naš grad i nadam se da neće posustati u svom radu“, rekao je Demetrović.

Na županijskoj smotri u Petrinji sudjeluje ukupno 27 škola – 20 osnovnih i 7 srednjih sa 142 učenika i 44 mentora. Od petrinjskih škola sudjeluju Prva osnovna, Osnovna škola Mate Lovraka i Srednja škola Petrinja. Rezultati smotre bit će poznati danas poslijepodne.

lidrano tekst

Županijska smotra izlučna je za državni Lidrano koji svake godine organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta  i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.