Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
kvirin080520219

Akcija Klape Kvirin „Tebe grade pjesmom gradim“ održana i u Petrinji

PETRINJA – Klapa Kvirin iz Siska krajem mjeseca ožujka pokrenula je humanitarnu akciju za obnovu Siska, Petrinje i Gline onako kako to oni najbolje znaju, a to je pjesmom. Riječ je o akciji naziva „Tebe grade pjesmom gradim“. Nakon kratkih nastupa održanih u Glini i Sisku, Klapa Kvirin mini koncert održala je i u Petrinji. Siniša Pavrlišak iz Klape Kvirin je podsjetio kako će akcija trajati do kraja godine.

„Ne skupljamo ničiji novac, koristimo strogo vlastita sredstva za pomoć nekome. Mi smo tvrtka koja broji osam ljudi, toliko ih je zaposleno. Nama je cilj da Udruženje obrtnika, koji imate svoje obrte na području Banovine, Siska, Petrinje, Gline, da opstanete ovdje, da naša djeca ne idu u Austriju, Njemačku, Švedsku, da ostanu na ovom području kao i moja kćer koja je vlasnica i direktorica tvrtke, da ne ode iz naše zemlje, da ostanete ovdje gdje ostvarujete dobit i prihode i da vaše obitelji od toga žive i da izgrađuju ovaj naš grad, porušenu Petrinju. Ovo je jedna mala donacija i ta donacija će ići vama svaki mjesec, određenu svotu novca dokle god budemo imali prilike da vas financiramo“, rekao je Pavrlišak.

Dopredsjednica Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog Snježana Prpić zahvalila se na donaciji, te je podsjetila kako su u razornom potresu uništene i njihove prostorije. „Prije nekoliko mjeseci, odnosno u prosincu smo imali potpunu obnovu prostorija jer Udruženje mora biti u funkciji upravo zbog toga da tajnica, predsjednik i svi članovi Upravnog odbora i Skupštine budu na usluzi obrtnicima koji su temeljni stup ovoga grada“, kazala je Prpić.

Direktorica Glazbenih usluga Kvirin Katarina Pavrlišak otkrila nam je kakvu su gestu učinili nakon potresa. „Ispratili smo na posljednji ispraćaj malu Lauru koja je bila prva žrtva potresa u Petrinji, oca i sina iz Gline koji su isto tako poginuli u razornom potresu 29.prosinca i orguljaša iz Žažine kojeg je crkva poklopila dok su čistili crkvu. Dakle svima njima smo pjevali na posljednjim ispraćajima i radili smo to besplatno, jer mislim da je to najmanje što smo mogli dati u tim nekakvim trenutcima gdje su svi bili izbezumljeni kao i mi sami jer i mi dolazimo iz tih krajeva. Bilo nam je svima teško, ali smo bili ispunjeni jer smo uspjeli malim djelićem doprinijeti nekakvom tom ispraćaju tih ljudi, biti uz obitelji i pomoći im koliko god možemo na taj način“, rekla je Pavrlišak.

Humanitarnu akciju „Tebe grade pjesmom gradim“ članovi Klape Kvirin održali su na petrinjskoj Gradskoj tržnici kao i u petrinjskom Gradskom parku, a uz Klapu Kvirin nastupila je i limena glazba Kvirin.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X