inkluzivnafarmaakcija19go

Akcija „Zasadi drvo, ne budi panj“ na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici

HRASTOVICA – Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije uključila se u nacionalnu akciju „Zasadi drvo, ne budi panj“ tako što su posadili 35 voćki na Inkuzivnoj farmi u Hrastovici, Centru za dnevni boravak i neovisno življenje koje je u izgradnji. Više o njihovoj akciji rekla nam je Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge.

„U sklopu ove akcije pripremili smo 35 voćki za koje smo tražili posvojitelje na način da želimo da ova Farma bude farma zajednice. Tako da ćemo imenom i prezimenom označenu svaku voćku koju je posvojio netko od naših građana, udruga, bit će tu predstavnika škola, vrtića, građanskih inicijativa, grupa sa društvenih mreža, pojedinaca, roditelja, članova naše udruge i prijatelja“, rekla je Milković.

Zahvalila se gradonačelnicima Petrinje i Siska koji su također podržali ovu akciju. „Sadimo različite vrste voćaka i ovo će biti budući voćnjak na našoj Inkluzivnoj farmi i to je prva faza projekta. Možemo sada sa zadovoljstvom reći da smo upravo na čišćenju budžeta za odabrane projekte u sklopu Intervencijskog plana i vjerujemo da ćemo do godine već imati prve plastenike i sve druge aktivnosti koje smo planirali na ovoj farmi“, istaknula je Milković.

Tako je na budućoj Inkluzivnoj farmi u sklopu ove akcije „Zasadi drvo, ne budi panj“ posađeno 35 satnica trešnji, breskvi, šljiva, ljeske, duda, jabuke, kruške, marelice i ribizla, a svoju sadnicu u ime Grada Petrinje posadio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je i ovu akciju pohvalio.

„Mislim da ova akcija koja je došla od Varaždinke je krasna akcija koja je senzibilizirala javnost, mnoge udruge. Dobro je da je senzibilizirala i političare jer kada političari govore o ekološkoj priči i da se čuva priroda, onda se misli da se sakupljaju jeftini politički poeni. Ja moram reći da ovdje moramo zaštiti ono što je iznimno važno, a to su naše šume, šume koje obitavaju sa prirodnim kestenom i kada pogledamo koliko se devastiralo i uništilo prostora, koliko se promijenilo biljnog i životinjskog svijeta, koliko je to ostalo napušteno, gdje se devastira prostor gdje se nas kolonizira, tu moramo reći dosta“, poručio je Dumbović.

Svi zainteresirani mogli su posaditi i posvojiti voćku uz skromnu donaciju od 50 kuna, a svaka posvojena voćka dobila je dizajniranu etiketu s imenom posvojitelja, a sa vremenom, Udruga će posvojitelje iznenaditi darovima, ovisno o plodovima koje će voćka dati.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X