Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
kućicenaslov

Austrijska tvrtka Gebetsroither donira Petrinji šest mobilnih kućica

MOŠĆENICA – U Poduzetničku zonu u Mošćenici ovog su utorka dovezene prve četiri od ukupno šest kompletno opremljenih mobilnih kućica koje Gradu Petrinji donira tvrtka Gebetsroither International iz Austrije. Sa svojim suradnicima, kućice je u Petrinju dopremio vlasnik tvrtke, Harald Gebetsroither.

“Mi smo turoperator za Europu, za kamping. Imamo svoje mobilne kućice za 40 kampova. Inače, dosta naših djelatnika tijekom sezone radi u Hrvatskoj – u Istri i Dalmaciji. Nakon potresa, željeli smo ljudima ovdje u Petrinji pomoći jednom skromnom donacijom od šest mobilnih kućica s kompletnim inventarom i terasom. Zajedno s nama, u akciju se uključio i naš partner Banko Mobile Home koji kućice koje su jučer demontirane u Austriji dostavlja na ovu lokaciju, što će, nadamo se, pomoći da se ovo naselje ovdje realizira. Zahvaljujemo gradonačelniku Petrinje što nas je 16. siječnja primio i objasnio kakva je situacija. Sve je išlo stvarno prema planu i nadamo se da će se suradnja nastaviti i ubuduće. Ako bude potrebna kakva pomoć – logistička ili neka druga podrška, mi ćemo se rado odazvati”, rekao je Harald Gebetsroither.

Izrazio je nadu da će donirane kućice dobro poslužiti svojoj svrsi: “Ove su mobilne kućice bile postavljene u Austriji i do prošle godine iznajmljivane su našim gostima. To su naše standardne kućice dimenzija 8×3 metra s dvije funkcionalne spavaće sobe, dnevnim boravkom, kupaonicom i kuhinjom, opremljene grijanjem na klimu i dodatnim grijanjem na plin te kompletnim inventarom za šest osoba – od stola, stolica, ležajeva do posuđa. Bit će dostavljena još i terasa koja je dodatno dimenzija 7×3 metra vanjskog prostora. Kućice su stvarno dobro izolirane, tako da mislim da će ovdje poslužiti svrsi, kako u zimskom periodu, tako i ljeti s tim dodatnim terasama”.

Haraldu Gebetsroitheru i njegovim poslovnim partnerima, na donaciji i iskazanom senzibilitetu, zahvalio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

“Gospodin Gebetsroither i njegovi suradnici, kad smo se upoznali prije dvadesetak dana, rekli su: “Doći ćemo ovdje. Želimo donirati šest  mobilnih kućica u kojima će živjeti ljudi koji su stvarno u potrebi”. Velika im je želja bila i da jednu kućicu daju Petrinjskom radiju te jednoj obitelji. To smo i iskomunicirali, a ove četiri kućice će ostati ovdje na dispoziciji svima onima kojima je još potrebno. Smatram da su ovakva djela prekrasna i da možemo reći jedno veliko hvala prekrasnoj obitelji iz Austrije koja je više puta dolazila ovdje i koja je zapravo dugi niz godina vezana za Hrvatsku svojim biznisom. Mislim da je ovo nadgradnja i jedne cjelovite poruke svima onima koji stvarno imaju, a mogu pomoći, jer u ovom dijelu Europe i u ovom dijelu Sisačko-moslavačke županije, Petrinja, Sisak i Glina u ovom trenutku su sigurno mjesta gdje je takva pomoć i potrebna i dobro došla”, kazao je Dumbović.

Inače, u Poduzetničkoj zoni u Mošćenici, Grad također priprema teren za podizanje kontejnerskog naselja, no Dumbović kaže kako je sada prioritet dovršiti Sajmište.

“Po projektu i po Prostornom planu Grada Petrinje ovdje smo inače planirali jedno veliko parkiralište koje bi bilo za sve one kamione koji su u tranzitu. Međutim, napravili smo prenamjenu tako da tu  bude i jedan mali privremeni prostor za kontejnersko naselje sa stambenim kontejnerima za samce, ali i obitelji koje imaju vise članova. Ovdje čekamo i jednu ogromnu drvenu kuću koja će biti reprezentativni primjer, ali o sadržaju još uvijek  nećemo govoriti –  očekujemo da bi drugi tjedan ta kuća trebala biti gotova. Oko svih ovih ostalih kontejnera ovdje ne želimo forsirati dok kompletno ne završimo Sajmište. Znači, nama je Sajmište prioritet, stambeni i nakon toga i onaj poduzetnički dio”, rekao je Dumbović.

Spomenuo je kako će se u Poduzetničkoj zoni u Mošćenici graditi još dva kontejnerska naselja, kroz suradnju dviju vlada – hrvatske i talijanske.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X