bajkaonicanaslov

Bajkaonica u sklopu Dječjeg tjedna u Petrinji

PETRINJA – U sklopu „Dječjeg tjedna u Petrinji“ koji se ove godine od 7. do 12. listopada obilježava pod motom „Ljubav djeci prije svega“, ove srijede Društvo Naša djeca Petrinja u svom prostoru na Trgu narodnih učitelja organiziralo je „Bajkaonicu“ za djecu od 3 do 7 godina.

Bajkaonicu je vodila predsjednica DND-a Petrinja, Martina Boltužić Dževerlija, prof. logoped.

„Danas smo imali Bajkaonicu i pričali smo priču o „Mačkama iz visokog društva“ . Nakon ispričane priče, imali smo aktivnosti vezane za poticanje govorno – jezičnog razvoja i djeca su interpretirala ono što su čula na svoj način“.

Bajkama se potiče govorno – jezični razvoj kod djece, što je uostalom i moto pod kojim je ova bajkaonica održana.

„Pričanje priča je jako važno iz mnogo aspekata. Osim što one direktno utječu na obogaćivanje rječnika djeteta, utječu i na razvijanje mašte, kreativnosti, slušne pažnje, percepcije, na razvijanje osjećaja za druge ljude i općenito jako su korisne“, rekla je Dževerlija.

Obilježavanje „Dječjeg tjedna u Petrinji“ danas se nastavlja predavanjem „ADHD (deficit pažnje/ hiperaktivni poremećaj) kod školske djece“ koje će za nastavnike u OŠ „Mate Lovraka“, povodom Tjedna ADHD-a, održati psiholog Armin Hadžić, voditelj Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj.

Društvo Naša djeca Petrinja pak od 17 sati na Trgu narodnih učitelja organizira igraonicu za djecu koju će voditi Antonela Gorup.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X