hrvanje-v

„Berba medalja“ petrinjskih hrvač(ic)a na turnirima i prvenstvima

NOVI SAD/VRBOVEC/PANAGYURISHTA – U Novom Sadu je održan 25. međunarodni memorijalni turnir „Jovan Bogić – Pufika“ na kojem su, kao i prethodnih godina, nastupili i članovi Hrvačkog kluba „Petrinja“, a na turniru je sudjelovalo ukupno 7 klubova.

Petrinjci su bili smješteni u skupinu s još tri momčadi, te su s uvjerljive tri pobjede osvojili prvo mjesto. Pobijedili su redom: HK „Fruškogorac“ (Sremska Kamenica) 6:0, HK „Treviso“ 5:1, te HK „Radnički“ (Beograd) 4:2.

U završnici su se sastali s domaćinom, HK „Novi Sad“, te su u neizvjesnim borbama tijesno poraženi za bod penalizacije. Naime, nakon 6 mečeva rezultat je bio 3:3, te je o pobjedniku odlučivala penalizacija koja je ovoga puta bila na strani domaćina (13:12). Pobjede za Petrinjce ostvarili su: Tonimir Sokol (72 kg), Ivan Barišić (85 kg) i Vinko Kadečka (92 kg), dok su poraženi: Dragan Vidović (64 kg), Robert Sigur (77 kg) i Emil Osmanagić (130 kg), a s njima je bio i trener Franjo Pereković.

Uz osvojeno momčadsko 2. mjesto Vinko Kadečka je osvojio i nagradu za najboljeg hrvača na turniru koju je zaslužio nakon četiri uvjerljive pobjede, a ovaj turnir je Hrvačkom klubu „Petrinja“ poslužio kao provjera i uvertira u liga mečeve koji ih uskoro očekuju.

————————————————————————————————————————————————————-

Odlični rezultati stigli su i od početnica i početnika na Prvenstvu Hrvatske slobodnim stilom za mlađe i starije početnice i početnike koje je održano u Vrbovcu.

Za HK „Petrinja“, uz trenera Anđelka Barišića, ukupno je nastupilo devet djevojčica i dječaka, a rezultati po kategorijama su:

Mlađe djevojčice:

Lana Pezić (33 kg) 3. mjesto
Natalija Karadak (49 kg) 1. mjesto
Petra Neumovska (55 kg) 1. mjesto

Na kraju su zauzele ekipno prvo mjesto.

Starije djevojčice:

Maria Radučević (44 kg) 2. mjesto
Laura Šimić (54 kg) 1. mjesto

Na kraju su zauzele ekipno drugo mjesto.

Mlađi dječaci:

Daniel Majić (28 kg) 3. mjesto
Leon Šimić (33 kg) 2. mjesto
Robert Karadak (49 kg) 3. mjesto

Stariji dječaci:

Stefan Juzbašić (65 kg) 1. mjesto

Uz osvojeno ekipno prvo mjesto u uzrastu mlađih djevojčica početnica, na kraju su zauzeli i prvo mjesto u ukupnom poretku svih uzrasta, a ovo je definitivno dobar pokazatelj da hrvanje u Petrinji ima budućnost.

—————————————————————————————————————————————————————

Osim toga odlična „vikend“ vijest stigla je iz Panagyurishta (Bugarska) gdje je održano Prvenstvo Balkana za uzraste juniora, kadeta, te dječaka i djevojčica do 15 godina, a petrinjski klub, zajedno s trenerom Senadom Mujagićem, predstavljala je Veronika Dragaš koja je nastupala u kategoriji do 57 kg u uzrastu kadetkinja. Nakon što je u prvoj borbi poražena od predstavnice Rumunjske, u repasažu je pobijedila predstavnicu Srbije, te je u borbi za treće mjesto pobijedila predstavnicu Turske rezultatom 4:2.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X