Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
autocestanaslov

Besplatna cestarina na A11 do kraja godine

Vlada je na svojoj sjednici donijela Odluku kojom se zadužuje Uprava društva Hrvatske autoceste da produži važenje odluke, kojom se svim korisnicima autoceste A11 pod istim uvjetima omogućuje korištenje autoceste bez naknade, odnosno bez plaćanje cestarine do kraja 2022.godine. Kako ističu iz Vlade, nastavak ove mjere omogućit će daljnju normalizaciju uvjeta života i rada stanovništva te pridonijeti aktivnostima na obnovi, revitalizaciji i oporavku gospodarstva potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije.

Naplaćivanje cestarine na autocesti A11 Zagreb-Sisak prestalo je odmah nakon razornog potresa, dana 29. prosinca 2020. godine u 15,00 sati i provodi se kontinuirano, za sve korisnike pod istim uvjetima bez naknade (cestarine).

Dosadašnji učinak mjere nenaplaćivanja cestarine za korištenje autoceste A11 Zagreb-Sisak omogućio je normalizaciju uvjeta života i rada stanovništva, a nastavak primjene navedene mjere će pridonijeti aktivnostima na obnovi, revitalizaciji i oporavku gospodarstva potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije.

Nenaplaćena cestarina s uključenim PDV-om za 2021. godinu iznosi 30,0 milijuna kuna, za siječanj, veljaču, ožujak, travanj i svibanj 2022. godine iznosi 12,5 milijuna kuna, za lipanj 2022. godine se nenaplaćeni iznos procjenjuje na 2,7 milijuna kuna (s PDV-om), a za srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni i prosinac 2022. godine se procjenjuje na 16,6 milijuna kuna (s PDV-om).

Sveukupno od početka primjene mjere do 31. prosinca 2022. godine ovaj izravni doprinos stanovništvu i gospodarstvu županije procjenjuje se na 61,8 milijuna kuna (s PDV-om).

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X