Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vadarh2503

Besplatna struja, plin i cestarina na autocesti Zagreb-Sisak i tijekom travnja

Vlada je na sjednici u četvrtak, 25. ožujka 2021. godine prihvatila Zaključak da kućanstva na potresom pogođenom području i nadalje, do kraja travnja, oslobodi plaćanja troškova električne energije i plina.  Zaključak se naslanja na Odluku Vlade od 18. siječnja, kojom su kućanstvima pogođenim razornim potresom otpisani troškovi struje i plina za siječanj, veljaču i ožujak 2021. godine.

Istodobno, Vlada RH je na sjednici usvojila Zaključak da se cestarina na autocesti Zagreb-Sisak (A11) neće naplaćivati do 30. travnja 2021. godine.

Spomenuta mjera olakšat će prolazak hitnih službi, prijevoza pomoći i zbrinjavanja stanovništva pogođenog potresom na području Sisačko-moslavačke županije.

Na području Gline dovršeno je postavljanje kontejnerskog naselja. U subotu se useljavaju prvi korisnici u 38 stambenih kontejnera. U pripremi je podizanje kontejnerskih naselja u Sisku i Mošćenici, kazao je potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa Tomo Medved.

Na skladištu u Lekeniku spremne su 122 mobilne stambene jedinice; planiraju se podići dva kontejnerska naselja od 60 kontejnera u Sisku i 38 u Mošćenici.

Dosad je postavljeno ukupno 1770 kontejnera i mobilnih kućica, a na električnu energiju priključena su 2043 objekta.

Za prioritetno uklanjanje objekata do sad je prijavljeno ukupno 557 objekata; u Sisačko-moslavačkoj županiji 513, u Karlovačkoj 24 i u Zagrebačkoj županiji 20.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X